Израелски военен служител събощи, че броят на жертвите от изненадващата

...
Израелски военен служител събощи, че броят на жертвите от изненадващата
Коментари Харесай

Израелски генерал: Това е най-смъртоносната атака в историята ни, ще преминем в настъпление

Израелски боен чиновник събощи, че броят на жертвите от изненадващата офанзива на Хамас през уикенда към този момент е над 1000, съобщи Асошиейтед прес.

Бригаден военачалник Дан Голдфус разгласи обновените данни на брифинг. Това е най-смъртоносната офанзива в историята на еврейската страна, отбелязва АП. Това значи, че сегашната офанзива против Израел надвишава по размери всички останали модерни ислямистки набези по Запада като се изключи офанзивите от 11 септември 2001 година, отбелязва Ройтерс.

„ Ще преминем в нахлуване и ще нападаме терористичната формация „ Хамас “ и всяка друга формация, която е в Газа “, сподели генералът. „ Ще би трябвало да променим действителността в Газа, с цел да не допуснем това да се случи още веднъж, уточни военачалник Голдфус.

Жертвите са най-вече мирни жители, които бяха убити в домовете си, на улицата или на музикален фестивал. Десетки израелци и прочут брой чужденци бяха отвлечени и отведени в Газа като заложници, като с някои от тях бойците на " Хамас " парадираха по улиците на палестинския анклав.

Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че при ответните израелски удари са убити минимум 770 души, а над 4000 души са ранени. Въздушните удари, които са най-масираните в историята, се ожесточиха още повече довечера – земята в линията безусловно се тресе, а във въздуха се издигат стълбове от дим и пламъци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР