Израелски министър изрази идея за пускане на атомна бомба в

...
Израелски министър изрази идея за пускане на атомна бомба в
Коментари Харесай

Израелски министър заяви, че ядрено оръжие ще убие всички от "Хамас". Русия обвини САЩ

Израелски министър изрази концепция за стартиране на атомна бомба в Газа, „ с цел да убие всички терористи на „ Хамас “. Премиерът на страната Бенямин Нетаняху взе отношение, като го в профил от служба „ до второ разпореждане “.

Това е първият път, в който Израел признава, че има нуклеарно оръжие.

Кабинетът на израелския министър председател се опита да омаловажи изказването на министъра на фона на провокираното международно възмущени.

„ Това е един от методите “, декларира Амихай Елияху, член на израелската крайнодясна партия „ Еврейска мощ “, пред локално радио. Аргументът му е, че " в Газа няма хора, които да не са бойци ".

В изказване кабинетът на Нетаняху съобщи, че мненията на министъра „ не се основават на действителността “.

„ Израел и неговите военни работят в сходство с най-високите стандарти на интернационалното право, с цел да избегнат пострадването на почтени. Ще продължим да го вършим до нашата победа “, се споделя в изказването.

По-късно Елияху разяснява в обществената платформа X, че изказването му за нуклеарен удар е " метафорично " и че Израел е " зает да направи всичко допустимо, с цел да върне заложниците живи и здрави ".

Междувременно американската войска съобщи, че е изпратила нуклеарна подводница в Западна Азия като обръщение за въздържане към районните съперници - изключително Иран.

„ От реката до морето Палестина ще бъде свободна “, написа на някои от тях

Русия: САЩ са съдействали по всевъзможен метод за появяването на нуклеарни оръжия в Израел

Руското външно министерство през днешния ден съобщи, че изявлението на израелски министър, повдига доста въпроси, предава Ройтерс.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова отбелязва, че това изявление е провокирало мощна реакция в целия свят.

" Това повдигна голям брой въпроси. Въпрос номер едно - става известно, че чуваме публично изказване за съществуването в Израел на нуклеарни оръжия. Съответно идващите въпроси, които пораждат у всеки, са: къде са интернационалните организации, къде е МААЕ, къде са инспекторите? ", разяснява Захарова.

Тя означи, че сходни изказвания на представители на израелските управляващи хвърлят светлина върху същинските аргументи за съпротивата на Тел Авив против основаването на зона без ядрено оръжие в Близкия изток. Според нея Съединени американски щати са съдействали по всевъзможен метод за появяването на нуклеарни оръжия в Израел, предоставяйки му цялостна поддръжка по този въпрос. 

" Ако тази стратегия съществува и е съществувала, къде са осъществени тестванията, на какви тестови площадки? Очевидно, че това не е станало в района, тогава къде? И не стоят ли Съединени американски щати зад всичко това? ", добавя Захарова.

Израел: „ Хамас “ построи болница над мрежа от свои тунели, на метри от нея - площадка за ракети

Индонезийската болница в Газа е издигната на място, под което има мрежа от тунели на " Хамас ", и организацията употребява региона като база за изстрелване на ракети към Израел. Това съобщи представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Индонезийската болница в Газа Снимка: Wikipedia

" Ще ви покажа за какво са построили болничното заведение там. Не е изненадващо, че " Хамас " построи болничното заведение върху терористичната си инфраструктура ", показва Хагари във видеоизявление, оповестено от израелската войска в Youtube.

Публикуван е и разпит с терорист, взел участие в жестоките набези на 7 октомври

Израелската войска показва доказателства за съществуването на площадка за изстрелване на ракети на 75 метра от болничното заведение.

Индонезийското министерство на външните работи отхвърля изказванията за болничното заведение, която, както и други медицински центрове в разкъсваната от войната линия Газа, сега лекува пациенти на повече от 100 % от своя потенциал. Индонезийската благотворителна организация MER-C, която ръководи болничното заведение, също отхвърли израелската теза, че оборудването е употребявано от " Хамас ".

" Това, в което Израел ни упреква, може да е причина за офанзива против индонезийската болница в Газа ", декларира в Джакарта ръководителят на MER-C Сарбини Абдул Мурад.

Движението " Хамас " неведнъж е отхвърляло сходни обвинявания, отбелязва Агенция Франс Прес. В неделя то изрази подготвеност да разреши на интернационалните наблюдаващи да инспектират лечебните заведения в търсене на доказателства за потреблението им от негови бойци.

Той разяснява, че се е питал дали е можел да направи нещо по време на своето президенство, с цел да се избегне кръвопролитието

Болницата, ситуирана в Бeйт Лахия, в северната част на линията Газа, е издигната с дарения от индонезийци и няколко благотворителни групи през 2011 година

Индонезийската болница в Газа е " база, издигната от индонезийския народ напълно с филантропична цел и за облекчаване на медицинските потребности на палестинците в Газа ", се споделя в изказване на индонезийското външно министерство.

На 14 година тя е снимана по какъв начин хапе израелски боец, на 16 година удря плесници на други двама

Ден по-рано представителят на израелската войска Даниел Хагари съобщи, че индонезийската болница е издигната на място, под което има мрежа от тунели на " Хамас ", и организацията употребява региона като база за изстрелване на ракети към Израел.

Изграждането на лечебното заведение стартира през 2011 година, формалното ѝ разкриване е през 2016 година

Израел усилва натиска надълбоко в Газа

Въоръжените сили на Израел споделиха, че израелските сухопътни войски към този момент са ситуирани " надълбоко в град Газа ", съобщи ДПА.

" Силите на място напредват според оперативния проект, придвижват се напред, увеличавайки натиска надълбоко в град Газа ", съобщи представителят на армията Даниел Хагари.

Тази неделя град Газа беше изцяло обграден и Ивицата Газа е разграничена на две половини.

През последните 24 часа са били убити няколко командири на групировката " Хамас ", която управлява линията Газа, добави Хагари. Двама от тях са измежду виновните за всеобщите убийства в Израел на 7 октомври.  Унищожени са и няколко входа към подземни тунели. Много от тях се намират наоколо до учебни заведения, лечебни заведения и филантропични обекти, сподели още представителят. Бронетанкови и сухопътни войски са разкрили военно оборудване с площадки за изстрелване на 50 ракети наоколо до джамия, уточни също по този начин той.

Палестински очевидци оповестиха за вреди по покрива на болничното заведение " Дар аш Шифа ", нанесени по време на израелските офанзиви нощес.

Използват " нови средства " за заличаване на подземните тунели

В отговор на питане дали Израел ще нападна болничното заведение, която съгласно армията служи и за команден център на " Хамас ", Хагари съобщи: " Ще навлезем по-дълбоко в град Газа и ще достигнем до всяко място, където има терористи ". Няма " място, където терористите от " Хамас " да се скрият от офанзивите на армията ", сподели той и добави, че се употребяват и " нови средства " за заличаване на подземните тунели.

По данни на следеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето на линията Газа броят на убитите палестинци в анклава е повишен до повече от 10 000 души от началото на войната преди месец. Сред тях са хиляди дами, деца и младежи, показва ДПА.

Йордания: Израел не прави разлика между военни и цивилни

Премиерът на Йордания нощес съобщи, че страната му оставя " всички благоприятни условия " отворени в отговор на това, което назовава неспособността на Израел да прави разлика сред военни и цивилни на фона на усилването на бомбардировките и на нашествието в линията Газа, съобщи Ройтерс.

Премиерът Бишер ал Хасауне не посочи какви стъпки ще предприеме Йордания дни откакто отзова посланика си от Израел в символ на митинг против израелската атака в линията Газа, почнала, откакто на 7 октомври " Хамас " извърши трансгранична офанзива.

Миналата седмица Йордания също по този начин разгласи, че посланикът на Израел, който напусна Аман малко след нападението на " Хамас ", няма да бъде позволен назад в страната и по този начин на процедура го разгласи за личност нон грата.

" Всички благоприятни условия за справяне с израелската експанзия в Газа и нейните последствия са на масата за Йордания ", съобщи пред държавни медии Хасауне, чиято страна подписа кротичък контракт с Израел през 1994 година. По думите му израелската блокада на гъсто обитаемата линия Газа не е самоотбрана, както твърди Израел. " Жестоката израелска офанзива не прави разлика сред цивилен и военни цели и се разгръща върху безвредни зони и коли за спешна помощ ", сподели той.

Израел отхвърля, че съзнателно насочва удари по цивилни обекти в гъсто обитаеми региони.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР