Израелската армия заяви, че Международният комитет на Червения кръст трябва

...
Израелската армия заяви, че Международният комитет на Червения кръст трябва
Коментари Харесай

Израел поиска Червеният кръст спешно да получи достъп до заложниците на Хамас

Израелската войска съобщи, че Международният комитет на Червения кръст " би трябвало да има достъп до заложниците ", които към момента се държат в линията Газа, заяви „ Гардиън “.



" Тъй като ЦАХАЛ уголемява интервенциите си за очистване на Хамас в Газа, ние не сме изпуснали от взор сериозната ни задача за избавяне на нашите заложници ", съобщи представителят на армията Даниел Хагари.

" Международната общественост би трябвало да предприеме дейности. Червеният кръст би трябвало да има достъп до заложниците, които са в ръцете на Хамас ".

Израел счита, че 138 от почти 240-те заложници , хванати при нападението на Хамас на 7 октомври, към момента се държат в Газа .



По време на неотдавнашното краткотрайно помирение бяха освободени 105 похитени . Преди това Израел се оплака, че едно от изискванията на примирието е било достъпът на Червения кръст до заложниците, което не е било изпълнено от Хамас .

Миналата седмица Рейчъл Голдбърг, чийто наследник се счита за пленник, съобщи, че Червеният кръст е приключил добра работа, " като работа на Uber за освободените заложници ", само че не е направил нищо за тези, които към момента са в плен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР