Израелската армия се подготвя все повече за решително разширяване на

...
Израелската армия се подготвя все повече за решително разширяване на
Коментари Харесай

Израел: Готвим се за война с Ливан. Ако се наложи

Израелската войска се приготвя от ден на ден за уверено разширение на бойните дейности против шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Днес одобрихме набор от проекти за бъдещето, би трябвало да бъдем подготвени за нахлуване, в случай че се наложи ", сподели през вчерашния ден началникът на израелския общоприет щаб Херци Халеви при посещаване във военното командване в северния израелски град Сафед.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) " и в частност тяхното командване " Север " са сложени в доста висока степен на бойна подготвеност ", добави той.

Израелската войска води непрестанни боеве с отрядите на " Хизбула " в Южен Ливан, откогато на 7 октомври бойци на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " нападнаха откъм Газа пограничните региони на Южен Израел.

Вчера подразделенията на ливанското шиитско придвижване обстрелваха с ракети израелския пограничен град Кирят Шмона; по данни на израелската полиция има нанесени материални вреди по няколко здания. Никой не е потърпевш.

В началото на войната в Газа от съображения за сигурност управляващите реалокираха десетки хиляди поданици на северния район към вътрешността на Израел.

Вчера трима души, в това число войник на " Хизбула ", починаха при израелски набези против позиции на шиитското придвижване в Южен Ливан, заяви ливанската информационна организация ННА.

Боевете на този спектакъл на военните дейности, избухнали при започване на октомври, съставляват най-острото въоръжено опълчване от Втората война в Ливан през 2006 година, отбелязва ДПА.

Но съгласно наблюдаващи те към момента не престават да се водят в рамките на избрани негласни правила. И двете страни към този момент заобикалят по-сериозното изостряне на напрежението.

Движението " Хизбула ", което се поддържа от Иран, на практика управлява държавното управление в Ливан и разполага с боеприпас от ракети, който крие опасност за Израел.

На собствен ред еврейската страна е способна да аргументи големи вреди на Ливан във военно отношение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР