Израелската армия каза, че разследва инцидента, при който в Южен

...
Израелската армия каза, че разследва инцидента, при който в Южен
Коментари Харесай

Израел разследва инцидента, при който бе убит журналист от Ройтерс

Израелската войска сподели, че проверява случая, при който в Южен Ливан бе убит публицист от Ройтерс, съобщи английската осведомителна организация.

Според очевидци той е умрял при обстрел, приближаващ откъм Израел. 

" Наясно сме с случая ", съобщи полковник Ричард Хехт, представител на израелските Сили за защита. " Правим подробно следствие. Това е драматичен случай ", добави той.

Вчера Ливан съобщи, че ще внесе публична тъжба до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на " случайното ликвидиране " на журналиста с ливанско поданство Исам Абдала, осъществено от израелската войска. 

Към момента на офанзивата Абдала е бил със свои сътрудници от други медии , измежду които Ал Джазира и Франс прес. Журналистическият екип е предавал онлайн от околност край село Аалма Ел Чаеб до ливанско-израелската граница, където има конфликти сред израелската войска и " Хизбула ".

Махер Назех, който е бил ранен при същия случай, описа, че екипът е снимал обстрел, приближаващ откъм Израел. Един от снарядите е поразил Абдала, който е седял на ниска каменна стена покрай останалите публицисти. Секунди по-късно снаряд е блъснал и автомобила им.

Въпреки че съгласно някои медии, в това число Асошиейтед прес и Ал Джазира, снарядите са изстреляни от израелската войска, организация Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да откри дали това фактически дава отговор на истината.

Франс прес и " Ал Джазира " оповестиха, че при случая са били ранени двама техни публицисти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР