Израел е поразил над 1000 цели на Хамас“ и Ислямски

...
Израел е поразил над 1000 цели на Хамас“ и Ислямски
Коментари Харесай

Войната свърши. Избиването на терористите продължава

Израел е поразил над 1000 цели на „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “ в линията Газа и си е възвърнал цялостния надзор над селищата по границата.

Около 1200 са починалите израелци и палестинци вследствие на всеобщото координирано нахлуване на бойци на „ Хамас “, което стартира рано в събота.

Няколко страни, измежду които Съединени американски щати, Непал, Камбоджа, Тайланд, Украйна, Англия и Франция, оповестиха, че техни жители са били убити или отвлечени от „ Хамас “.

Израелските въздушни удари в Газа са нанесени с бойни самолети, хеликоптери и артилерия.

Израелските сили на защитата оповестиха, че са си възвърнали контрола над селищата по границата с линията Газа, откакто към 4400 ракети бяха изстреляни по израелска територия от „ Хамас “ от началото на боевете в събота.

Говорител на военните добави, че до момента са извикани 300 000 армейски резервисти, наричайки това „ най-голямата и най-бързата “ готовност в историята на Израел.

Изолираните конфликти обаче не престават, защото някои въоръжени палестински бойци остават дейни на израелска територия.

Израелският президент Ицхак Херцог съобщи, че частично и Иран е отговорен за огромната офанзива на Хамас. По думите му, войната няма да завърши бързо, само че страната Израел ще победи и този път.

Иран, който е съдружник на Хамас, поздрави групировката за нападението, само че задачата му в Организация на обединените нации съобщи, че Техеран не е забъркан в офанзивите.

Страната прикани за незабавна среща на Организацията за ислямско съдействие поради обстановката в района.

На изключително съвещание при закрити врата в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Съединените щати настояха 15-те членове да осъдят уверено „ ужасните терористични офанзиви, осъществени от „ Хамас “‘, само че висшият орган на Обединените народи към този момент не подхваща сходно деяние.

Най-малко 700 израелци са убити от началото на офанзивата на Хамас в събота.

При ответните израелски удари по Газа са починали близо 500 палестинци.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР