Израел е получил от Хамас списък с нова група от

...
Израел е получил от Хамас списък с нова група от
Коментари Харесай

Израел е получил от “Хамас” списък с нова група от заложници, които ще бъдат освободени

Израел е получил от " Хамас " лист с нова група от заложници, които ще бъдат освободени от групировката. Временното преустановяване на огъня навлезе в своя пети ден, откакто беше реализирана договорка за удължаването му с два дни.

Около 170 души остават в плен в линията Газа, само че " Хамас " съобщи, че не държи всички. Смята се, че сред 40 и 50 души се намират при " Ислямски джихад ", което може да усложни освобождението им.

Междувременно " Вашингтон пост " заяви, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилиям Бърнс е дошъл в Катар за секрети съвещания с ръководителя на израелската разследваща организация Мосад Давид Барнеа.Според източници на американското издание Бърнс упорства " Хамас " и Израел да разширят обсега на договарянията, с цел да може с изключение на дами и деца, палестинската формация да освободи и отвлечени военнослужещи. Освен това шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ упорства за по-дълга пауза в сраженията.

Очаква се трета аудиенция на американския държавен секретар в района. Антъни Блинкен ще се срещне с палестински и израелски представители, с които ще бъде разисквано продължаването на помощта за Газа и освобождението на всички заложници.

Споразумението, подписано сред Израел и " Хамас " предходната седмица, даваше опция за удължение на прекратяването на огъня в подмяна на освобождение на спомагателни 10 заложници дневно. Сделката планува освобождението на оптимално до 100 заложници, които да бъдат разменени за до 300 палестинци, намиращи се в израелски затвори. В анклава ще бъдат доставени като допълнение и здравна помощ, храна и гориво.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР