Използването на лицево разпознаване може да се увеличи, въпреки европейските

...
Използването на лицево разпознаване може да се увеличи, въпреки европейските
Коментари Харесай

Използването на технологията за лицево разпознаване поставя нови предизвикателства в ЕС

Използването на лицево различаване може да се усили, макар европейските старания за регулация на технологията.

Миналия декември Европейски Съюз завърши в началото съглашение за изкуствения разсъдък, което ще ограничи използването му до доста характерни случаи и при правосъдно позволение. Конкретен подтекст може да включва терористична офанзива или търсене на изчезнали хора. Но има малки врати в закона.
Въведоха някои необятни условия, при които полицията може да употребява тези системи. Това, от което се опасяваме, е, че това ще има легитимиращ резултат. Ще стане по-трудно да отблъснем тези системи за надзор, за които казахме, че не ги желаеме в едно демократично общество.
Ела Якубовска – организация „ Върни лицето си “

„ И да забележим по какъв начин други страни по света споделят: добре, Европейски Съюз е одобрил тези технологии “, добавя Ела Якубовска.

Докато Екологичен потенциал настояваше за възбрана, страни като Франция желаеха поредност изключения, които биха разрешили по-широката приложимост на технологията за различаване на лица. Франция даже разгласи потребление на изкуствен интелект за надзор на съмнителна активност по време на олимпийските игри.

Организациите за цифрови права обявиха, че новото европейско законодателство не изключва всеобщото наблюдаване.
Можем да чакаме евентуално увеличение на потреблението на системи за лицево различаване в нашите публични пространства, изключително когато те се употребяват онлайн.
Ела Якубовска – организация „ Върни лицето си “

„ Не ни харесва изключително концепцията, че до момента в който се разхождате на публични места, отивате до магазина, на учебно заведение или на доктор, правоприлагащите органи могат да употребяват технологията за лицево различаване онлайн, с цел да ви наблюдават във времето и пространството, където и да отидете “, предизвестява Якубовска.

Някои евродепутати настояват, че препоръчаният закон реализира добър баланс сред сигурността и гражданските права.

„ Смятам, че е доста добър метод да балансираме сред интеграцията и сигурността. Ако бяхме забранили тази технология, щяха да се случат две неща. За обществата – за какво консолидираното на един терорист би трябвало да е по-важна от сигурността на нашите жители? И второ, тази технология ще продължи да се развива от други страни и изключително от Китай “, показва Арба Кокелари – евродепутат от Швеция (ЕНП).

В петък страните от Европейски Съюз ще гласоподават окончателния вид на закона. Някои още не са решили дали да го поддържат.

Ако отпадне, Съюзът ще би трябвало да стартира отначало договарянията по закона за изкуствения разсъдък.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР