Изписани са четирима пациенти, излекувани от Covid-19 в специализираното звено

...
Изписани са четирима пациенти, излекувани от Covid-19 в специализираното звено
Коментари Харесай

Четирима пребориха коронавируса по чудо

Изписани са четирима пациенти, излекувани от Covid-19 в профилираното звено за лекуване на инфекцията в болница Токуда, оповестиха от лечебното заведение.

Те са на възраст сред 68 и 78 година с тежки съпътстващи затруднения и болести. Двама от тях са с бъбречна непълнота на хронична хемодиализа. Постъпват с дихателна непълнота, като единият има и сърдечна непълнота и сепсис - той остава под динамично наблюдаване, изписан е в устойчиво положение със доста усъвършенстване на белодробната функционалност. Другият пациент е изписан в доста положително общо положение и без дихателна непълнота.

Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса на дейна химиотерапия, също оздравял от Covid-19 без белодробни нарушавания.

Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна непълнота, в положение на делириум и след предходно токсично отравяне. И той се възвръща сполучливо и е изписан със доста усъвършенстване.  

Въпреки съпътстващите болести и влошеното положение, при всички пациенти инфекцията минава и са изписани в положително общо положение след два негативни PCR теста.

С тези пациенти общият брой излекувани от Covid-19 в Болница Токуда става 7, а броят на признатите до този миг е 14. Повечето са с тежки съпътстващи болести - включително онкологично заболели в напреднал етап, пациенти със сърдечно-съдови болести и бъбречна непълнота. Една пациентка все още е на апаратна вентилация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР