Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов
Коментари Харесай

За изборни нарушения ще следи общо звено на прокуратурата, ДАНС и МВР

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов и ръководителят на ДАНС Пламен Тончев подписаха взаимна заповед, която регламентира дейностите на институциите за гарантиране на политическите права на жителите и за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборите за членове на Европейския парламент и за Народно заседание.

Със заповедта се основава Национално междуведомствено звено, което се управлява от Елена Каракашева, заместител основен прокурор при Върховна прокуратура (ВП). В звеното вземат участие прокурори от ВП, и.ф. основен секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев, шефът на ГДНП-МВР – основен комисар Атанас Илков, заместник-председател на ДАНС и други

Целта на основаното звено е да координира активността на Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за дейно взаимоотношение на институциите от деня на разкриване на предизборната акция, в самия избирателен ден и ще завърши работата си до 30 дни след формалното оповестяване от Централната изборна комисия на окончателните резултати от изборите.

Звеното ще обменя информация с ЦИК, с регионалните междуведомствени звена в страната и ще прави разбор и резюме на получените данни.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР