Има ли второ неоткрито гробище по случая с измамите с

...
Има ли второ неоткрито гробище по случая с измамите с
Коментари Харесай

Липсват още покойници от измамите с кремации в Банкя: Има ли второ неоткрито гробище?

Има ли второ неоткрито гробище по случая с измамите с кремации в Банкя, за които е упрекнат Георги Енев - Гробаря от Банкя? Този въпрос може да си зададе човек, откакто на вчерашното съвещание един от очевидците сподели, че трупът на татко й към момента не е открит - нито е кремиран, нито е открито тялото му.

" Баща ми умря на 24 февруари 2022 година, само че аз тогава не бях в положение да правя каквото и да било. Мъжът ми пое цялата организация по вземането на тялото, опелото и кремацията. Георги Енев го намерихме в интернет инцидентно. Просто първите три уеб страницата бяха свързани с него. Мъжът ми му се обади, те пристигнаха и взеха тялото на татко ми и оттогава не съм виждала натрупа. Дадохме на Георги Енев 1000 лв. за кремация, опело, урна и кетъринг. Не получихме публична записка, а единствено такава, която бе написана на ръка. На опелото на татко ми нямаше ковчег, тъй като няма тяло. Към днешна дата трупът на татко ми не е открит. Не знам какво се случва, не знам дали проверяващите го търсят, само че трупът му не е в урната, няма го! Звънях в трите крематориума в страната, които са в София, Пловдив и Бургас, само че в нито един от тях не е бил кремиран татко ми. " Това описа пред Софийския областен съд Павлина Маркова, което навежда на въпроса дали има още неоткрити тела и друго гробище, цялостно с телата на хора, които е трябвало да бъдат кремирани.

На съвещанието бяха разпитани още няколко очевидци. Те бяха Дарин Йончев и Георги Ангелов. Те всички са употребили услугите на Енев, а след това телата на околните им са открити в всеобщия гроб в Клисура. Взети са им ДНК проби и по този начин са разбрали, че околните им са там.

Адвокатите на Енев отвърнаха свидетелските показания с това, че опелата на околните им са били изрядни и всичко, за което са платили, е било направено. Но в последна сметка излиза наяве, че липсват тела, а тези, които не липсват, не са кремирани, а са нелегално заровени.

Припомняме, че всичко лъсна, откакто в землището до гробищен парк на село Клисура бяха открити човешки остатъци, заровени в плитки гробове. На злокобните находки попадат инцидентни хора, които отиват на погребения в клисурското гробище през май 2022 година

Когато на мястото идват криминалисти, нещата се оказват много по-зловещи, в сравнение с някой си е представял. Още на първия ден изравят 6 натрупа, по-късно още 7 и след това още 2. Дни наред проверяващите не стопират да копаят и да търсят още тела. По последни данни изровените трупове са 15, къде са другите 5, към момента не е ясно.

Не след дълго бе арестуван и Георги Енев - притежателят на траурна организация " Орион ", която се намира в село Иваняне, в непосредствена непосредственост до с. Клисура и до кв. Банкя. Веднага след ареста Гробаря признава за 50 нелегално заровени хора, само че след това бързо се отмята от казаното и от този момент не обелва и дума.

Цялата скица, в която обвиняването твърди, че е заплетен погребалният сътрудник, е следната. Когато почине някой от Дома за военноинвалидите в Банкя или човек от някое от околните села, Енев се намесва стремително. Близките желаят умрелите им родственици да бъдат кремирани и за тази услуга заплащат по към 1 бон на сътрудника, в някои случаи и повече. Не след дълго прокуратурата открива и разпитва очевидец, който показва къде са заровени телата. Мъжът получавал от Георги Енев по 100 лв. за изкопаване на гробно място, Енев прибирал остатъка от плячката. Това настояват от прокуратурата. Енев обаче е безапелационен, че няма такова нещо.

Когато ужасяващият брой тела до гробищния парк в Клисура стартира да нараства, обвиняването се обърна към жителите с молба, в случай че някой има подозрение, че техен непосредствен може да не е бил кремиран, незабавно да подаде сигнал. Само за няколко месеца сигналите стигнаха над 20.

После излиза наяве, че Гробаря дава урни на околните, само че не и с праха на умрелите. Какво е имало в тях, не е открито.

Осем месеца Георги Енев търка наровете в следствения арест и при започване на 2023 година бе пуснат против 10 бона гаранция, която Гробаря заплати и се прибра в родния си дом в село Иваняне.

Гробарят от Банкя е упрекнат в това, че в интервала от 8 януари 2020 година до 13 май 2022 година в София и Банкя в изискванията на продължавано закононарушение излъгва околните на 20 умряли в Дома за военноинвалидите в Банкя. Казва им, че ще ги кремира, защото има контракт с дома, само че вместо това ги заравя в плитки гробове в гробището в Клисура. Една кремация сякаш излиза към 1 бон, само че в последна сметка Георги Енев завлича нищо неподозиращите хора с 28 230 лв.. Енев го заплашват 6 години затвор.

Изповед на траурния сътрудник

" Закопавали са труповете зад тила ми! Нямах никаква визия, че вместо да кремират телата, са ги заравяли и са прибирали парите. Всичките участници в схемата, които са погребвали труповете, вместо да ги кремират, са си признали и желаят да сключат съглашение с прокуратурата. Искат да се измъкнат, като ме натопят мен и свидетелстват против мен. Но в техните показания няма никаква истина. Виновен съм единствено и само за това, че не се усетих какво правят зад тила ми ", споделя Енев пред " България Днес ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР