Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз (РФС) взе решение да

...
Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз (РФС) взе решение да
Коментари Харесай

Руската Висша лига остава с 16 отбора и догодина

Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз (РФС) взе решение да остави в действие и за идващия сезон състава на Висшата лига с 16 тима. Въпреки изключването на съветските тимове – национални и клубни, от интернационалните надпревари, календарът ще бъде напълнен по различен метод, а не с по-голяма Висша лига.

По този метод стана ясно, че форматът на шампионата няма да се трансформира. Отборите ще изиграят 30 кръга в два полусезона.

Това значи, че от Висшата лига изпадат Рубин Казан и Арсенал Тула. Баражи за опазване на местата си ще играят Уфа – против Оренбург, който е 3-и във втора дивизия, и Химки с 4-ия от второто равнище СКА-Хабаровск. Първите мачове ще се играят на следващия ден на терените на тимовете от по-ниската дивизия, а реваншите са на 29-и при домакинство на тимовете от елита. Във Висшата лига влизат Торпедо Москва и Факел Воронеж, заемащи 1-о и 2-о място във ФНЛ-лигата.

За да бъде запълнена празнотата от интернационалните мачове съветската централа натовари комисия, която да сътвори шампионат за Купата на Лигата. От въпросната комисия се чака прецизен график, както и предложение за намирането на спонсори, каквито за момента липсват. Крайният период за правенето на програмата за този шампионат е 15-и юли.

Както е известно, на 22-и март представителите на клубовете от Премиер лигата гласоподаваха за увеличението на групата от 16 на 18 тима и даже предложиха формула, съгласно която последните два тима не изпадат непосредствено, а играят баражи с 3-ия и 4-ия. Но преди ден някогашният президент на РФС Вячеслав Колосков съобщи, че това предложение няма да мине и очевидно източникът му е бил меродавен.

Зенит Санкт Петербург стана първенец на Русия за четвърта поредна година, само че няма да може да осребри купата си в Европа поради глобите против страната, почнала война с Украйна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР