Изпълнителният директор на ПФК Павел Колев представи позицията на клуба

...
Изпълнителният директор на ПФК Павел Колев представи позицията на клуба
Коментари Харесай

Павел Колев: Това, което може да промени съдбата на Левски, е нов мултифункционален стадион

Изпълнителният шеф на ПФК Павел Колев показа позицията на клуба по отношение на възлагането на концесия за строителство на стадион „ “. Колев стори това в клубното приложение на " сините ".

Искам да се обърна към всички наши последователи. Хубавото е, че разполагаме с съвременна и цифрова платформа като нашето приложение, посредством която можем да се обърнем към тях. Това, което е значимо всички да знаят, е, че стадион " Георги Аспарухов " в никакъв случай не е бил благосъстоятелност на ПФК Левски. Стадионът постоянно е бил частна държавна благосъстоятелност. За последно статутът на стадиона е бил избран през 1998 година с един акт за безплатно прилагане, което за времето си е било една извънредно значима стъпка. Всички ние си спомняме тогавашният президент Томас Лафчис по какъв начин провежда една доброволческа бригада от последователи, която трябваше да почисти трибуните за един мач с - съдбоносен за шампионската купа, приключил 0:0.

От прочувствена позиция това е доста значимо за нашите почитатели. За страдание, стадионът не е благосъстоятелност на Левски. От 1998 година до ден сегашен развиването на футбола се задвижи извънредно бързо и от всякаква позиция проектите за развиването на Левски няма по какъв начин да се осъществят, без да се позволи статутът на стадиона. Разговорът за това по какъв начин Левски би трябвало да продължи да се развива в идващите години не е спирал. Волята на мажоритарния акционер на клуба постоянно е била да сложим стадиона в центъра на футболната стопанска система на ПФК Левски. -удачен метод от взимането на стадиона на концесия не съществува. Новината е извънредно позитивна. Това е една първична, само че доста значима стъпка в проекта за развиването на клуба.

Всички останали неща, които се случват, също са значими. Това, което може да промени ориста на Левски в дълготраен проект, е построяването на нов и съвременен стадион - мултифункционален, който да се употребява 365 дни в годината. Много значимо е да се знае, че концесия към момента няма. Тя ще стане факт с подписването на контракт за концесия. Оттук нататък предстоят доста дейности, които благодарение на ММС и Министерски съвет се надяваме да е оптимално къса. Искам да им благодарим и на министър-председателят,защото бе негово подпомагане включването ни в проекта за концесия нямаше да стане факт.

На първото място страната няма да се ангажира с инвестиция. Прибързаните заключения, че концесията е безвъзмездна, не са правилни. Безплатна концесия е доста мъчно осъществимо. Това, за което ние ще работи, е в един избран период футболният клуб да бъде освободен от концесионна такса. При всички положения концесионна такса за момента ще има. Един нов стадион ще бъде страхотна облага освен за футболния клуб и спортния клуб, а и за целия квартал. Един подобен комплекс при всички положения ще обезпечава условия за спорт за всички. Всички хора, които живеят тук, ще могат да употребяват тази нова облага.

Разговорите с евентуални вложители са водени през последните месеци. Става дума за компании, които не са основани в България. В момента сме един наемател в парцел, който обаче стопанисва парцела без период на контракт. Във всеки един миг този парцел може да ни бъде лишен. Наличието на един небосвод от 35 години би привлякла всеки един вложител.
efbet Лига 18 кръг, неделя 21 февруари  Етър 17:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР