Изпълнителният директор на НАП Галя Димитова е била на почивка

...
Изпълнителният директор на НАП Галя Димитова е била на почивка
Коментари Харесай

Директорът на НАП на почивка до Мачу Пикчу по време на хакването

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитова е била на отмора в Перу, на посещаване до световноизвестния град на инките Мачу Пикчу, сега, когато системата на данъчната администрация е била ударена от хакери, написа " 19 минути ".

Изтекоха персоналните, данъчните, кредитните и осигурителните данни на повече от 4 млн. българи – всички дейни жители в страната, са изтекли и могат да се употребяват за престъпни дейности против тях и заробване с задължения. Оказа се, че казусът е бил докладван на премиера в края на юли, само че е съществувал още от април, а всички са криели информация. Говорителят на Национална агенция за приходите първо отхвърли при излизането на информация за абсурда, заради който най-важният ни търговски и политически сътрудник Германия спря осведомителния продан с България, наред с няколко други страни.

Галя Димитрова обаче не се трогна и не се върна от ваканцията си, а финансовият министър Горанов пое виновността върху себе си, като даже не ѝ изиска оставката. Нещо повече, заплатата ѝ бе вдигната и съгласно писмо от работещи в Национална агенция за приходите до " 19 минути " възнаграждението ѝ към този момент възлиза на 124 000 лева годишно с бонусите. Тема, която тя не пожела да разяснява.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР