Изпълнителният директор на болница Лозенец доц. Радосвет Горнев определи като

...
Изпълнителният директор на болница Лозенец доц. Радосвет Горнев определи като
Коментари Харесай

Директорът на болница "Лозенец" смята за безумна идеята на Кацаров за сливане с педиатрията

Изпълнителният шеф на болница " Лозенец " доцент Радосвет Горнев дефинира като безумна концепцията за юридическо обединение сред лечебното заведение и профилираната детска болница " Проф. Иван Митев ". Според него реализацията ѝ би лишила най-малко две години. Подобно деяние, като концепцията е то да предхожда градежа на напълно нова сложна педиатрия в двора на " Лозенец ". Според Горнев такова обединение ще унищожи две лечебни заведения и няма да се сътвори нищо по-добро.

" Нека хората, които взимат решения, помислят доста добре преди този момент да се случи. Трябва да се прояви разсъдък и да се вземат верни решения ", сподели той. Като верни решения дефинира надграждане и потребление потенциала на болница " Лозенец ". По думите му това включва откриване на нови отделения, преструктуриране, откриване на софтуерни отделения, ангажирани с интензивните грижи, като уточни, че равнището им за дребните деца е сериозно.

Горнев акцентира, че не е срещу да се строи детска болница като част от университетската болница " Лозенец " на нейния терен.

" Нямам срещу, стига да не са обекти като казино, мол, жилищни комплекси. Имаше такива планове. Строеж на болница би лишил 5 години. Финансовият запас може да е безграничен, само че човешкият запас е строго стеснен. Трябват 2, 3, 5, 10 години, с цел да се основат експерти, които да са на равнището, което да обезпечи детско опазване на здравето в границите на междинното равнище за Европа ", сподели Горнев.

Допълни, че болница " Лозенец " разполага с всичкия набор на отделения и клиники, в това число и с единствения в България трансплантационен център за детски трансплантации.

" В България повече от 11 години не се е правила детска бъбречна трансплантация - това е позорно за страна, членка на Европейски Съюз ", счита доцентът.

Подкрепа за протестиращи лекари

Горнев съобщи, че застава зад протестиращите лекари от болничното заведение, които през вчерашния ден се оповестиха против " превръщането ѝ в педиатрия ". По-късно здравният министър заяви, че тя ще резервира многопрофилния и университетския си темперамент и ще лекува също възрастни. Добави, че информацията, която е предавал на Горнев, не е достигала до личния състав или е интерпретирана погрешно.

" Протестът е неминуем. Той е състоятелен, импровизиран и съгласно мен би трябвало да докара до запалването на алена лампа, която да даде куража на хората, които взимат решения, да подредят целите в опазването на здравето ", разяснява през днешния ден шефът.

Неговото чувство е, че доста хора са се съсредоточили в болничното заведение.

" Бях упрекнат в спор на ползи, само че моят главен интерес е да бъда в спор с хората, които желаят тази болница да бъде унищожена ", сподели Горнев, без да конкретизира кого засяга.

Наскоро антикорупционната комисия санкции Горнев с 10 хиляди лв., откакто откри, че се е договарял със себе си в качеството си на шеф и доктор и е получавал в допълнение заплащане. " Доцент Горнев е работил в собствен частен интерес, което е и съображение за съществуване на спор на ползи ", оповестиха от комисията " Цацаров ". Горнев беше назначен от Стойчо Кацаров при започване на юни за краткотраен шеф и до провеждането за конкурс за нов, след разкрития против предходното управление, ръководено от доцент Любомир Спасов, измежду които противозаконни трансплантации и резултати от инспекция на здравната каса след следствие на журналиста Миролюба Бенатова за източване на обществени средства - отчитане на лекуване на десетки пациенти, каквото в действителност не е провеждано.

Днес Горнев съобщи, че в случай че хората са зад него, ще се яви на състезанието и ще се бори да стане непрекъснат шеф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР