Изпълнителната агенция по горите и държавните горски стопанства продължават засилените

...
Изпълнителната агенция по горите и държавните горски стопанства продължават засилените
Коментари Харесай

Над 5000 проверки са извършили Изпълнителната агенция по горите и държавните горски стопанства

Изпълнителната организация по горите и държавните горски стопанства не престават засилените инспекции в горските територии на страната. Между 25 и 28 февруари държавните горски стопанства са направили общо 2950 инспекции, а Изпълнителната организация по горите – 2150. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на земеделието.

Служителите в държавните предприятия са създали инспекции на 659 обекта за рандеман на дървесина, 466 - на транспортни средства, 1 606 на ловци, 5 на рибари и 214 на други лица.

Съставени са 47 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 36,30 пространствени кубически метра дърва, моторни транспортни средства – 1 брой, каруци – 5 броя и 2 моторни триона.

Изпълнителната организация по горите продължава интензивните дейности, свързани с контрола на горските територии и дейната предварителна защита на дейностите в горите. Извършените 2150 бр. инспекции по съблюдаване на горското и ловно законодателство са направени макар сложните метеорологични условия и високата снежна завивка. За откритите нарушавания са формирани повече от 60 акта.

Всички екипи работят в това число и през почивните дни. През почивните дни в землището на с. Шатрово, община Дупница, е открито, че ловджия прави ловуване на див звяр, без да има позволение за самостоятелен лов. За откритото нарушаване от чиновници на Регионалната дирекция по горите в гр. Кюстендил е формиран акт, с който са арестувани оръжието и боеприпасите.

Останалите открити с актове за нарушавания са за предпазване и превозване на немаркирани дърва за огрев, без превозен билет, както и невписани транспортни билети в електронните дневници на обектите за депозиране, преправяне и търговия с дървесина.

От ИАГ осведомят, че при подозрение за противозаконни действия в горите всеки жител може да подава сигнали с изключение на на телефон 112, а и в онлайн приложението „ Защити гората “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР