Изпълнението на два проекта на Община Ловеч по ОП "Региони

...
Изпълнението на два проекта на Община Ловеч по ОП "Региони
Коментари Харесай

Изпълнението на два проекта на Община Ловеч по ОП Региони в растеж се забавя

Изпълнението на два плана на Община Ловеч по Оперативна програма "Региони в напредък " се забавя, заяви Мариета Бахова, шеф на дирекция "Проекти, стратегии и вложения " в Община Ловеч.

Единият план е за ремонт, преустрояване и обзавеждане на Професионална гимназия по ветеринарна медицина "Проф. доктор Димитър Димов ", който е на стойност близо 1,3 милиона лв., а другият е за рехабилитация на дворни пространства, учебни здания и създаване на спортна зала за ОУ "Проф.Димитър Димов " за над 5,6 милиона лв..

По думите на Бахова осъществяването на строително-монтажните работи по плана в ОУ "Проф. Димитър Димов " е на прекомерно ранен стадий. "Поставени са основите на физкултурния салон и част от плочките в двора на учебното заведение. В момента сме на стадий на координиране на детайлите от металната структура и термопанелите ", уточни тя.

Проектът би трябвало да завърши на 21 май 2019 година, само че има закъснение. Проблемите са с изпълнителя - неприятна организация, повече обекти, в сравнение с може да поеме. От страна на Общината към изпълнителя няма закъснение на заплащанията.

Според шефа на учебното заведение Любомир Христов обектът няма да може да бъде приключен до 21 май. Дотогава би трябвало да бъде построена солидна постройка за спортната зала и да бъде главно ремонтирани спортните площадки в двора на учебното заведение, развой, който към момента не е почнал.

В ПГВМ "Проф. доктор Димитър Димов " също има закъснение на плана. Директорът Габриела Георгиева съобщи, че поради незавършения ремонт на отоплителната апаратура, учебното заведение е без парно и употребява локално отопление с електрически уреди. Все още не готово и общежитието за учениците, които сега са настанени в градското такова.

"Изпълнителят се ангажира със периоди, които в никакъв случай не извършва. Трябваше до 12 октомври да приключат дейностите, идващият период е 12 февруари. За мен този период е несъответстващ, няма по какъв начин да се осъществя ", добави Георгиева.

Предвидените наказания в договорите след приключване на периода на контракта, който самичък изпълнителя показва в офертата си, е 0,1 % върху сумата, която не е изпълнена към датата на приключване на периода, само че не повече от 10 % от неизпълнението, изясни Бахова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР