Изобщо, мозъкът е толкова сложен орган, че до ден-днешен на

...
Изобщо, мозъкът е толкова сложен орган, че до ден-днешен на
Коментари Харесай

Ето как да спасим мозъка си от прегряване

Изобщо, мозъкът е толкоз комплициран орган, че до ден-днешен на учените и лекарите не им стига запас, с цел да го разгадаят изцяло, за разлика от всички останали органи в човешкото тяло.

Ние рядко се замисляме по какъв метод влияем на мозъка си. Дори рядко се сещаме за него, в случай че не ни заболи глава.

Но всекидневно ние му предизвикваме много премеждия. Затова ще изтъкнем някои действия, с които повреждаме личния си мозък.

Злоупотреба със захар

Вярно е, че въглехидратите подхранват мозъка, само че злоупотребата с добавени захари затормозява работата му. Проучванията демонстрират, че непрекъснато високите равнища на кръвна захар оказват съществено въздействие на паметта и качествата за учене и запаметяване на нова информация.

Липса на сън

Здравият сън е от първостепенна значимост за положителната работа на мозъка. Колкото повече се натрупва липса на сън, толкоз по-затруднен е мозъкът. Той има потребност от непрекъсната отмора. Доспиването в други часове не компенсира неналичието на здрав сън всяка нощ най-малко по 8 часа.

Завиване през глава

Покривате ли главата си с одеялото или с възглавницата, до момента в който спите? Не го правете. Докато спите главата ви би трябвало да е открита, тъй като на мозъка му е нужен колкото се може повече пресен въздух, с цел да действа добре.
Проучванията демонстрират, че непрекъснатото покриване на главата по време на сън може да докара до хронично главоболие и даже деменция.

Стрес

Като приказваме за неналичието на сън, няма по какъв начин да не споменем напрежението. Той е на всички места – в работата, у дома, в общуването ни с близките. Ако не оставим време на мозъка да си почине, той няма по какъв начин да се отърси от напрежението, насъбран денем.
Важно е да се стараем да правим разнообразни действия, намаляващи напрежението. Така че, разхождайте се след работа, забавлявайте се с другари, ходете на танци, спортувайте. Само по този начин ще преборите напрежението, който е неизбежна част от живота ни.

Дехидратация

Нашият мозък е формиран главно от вода. Когато го лишим от нужното количество, той естествено стартира да понижава и утежнява функционалностите си. Липсата на вода в тялото го кара да употребява течности от мозъка, което постепенно, само че несъмнено го разболява.

Пропускане на закуската

Много хора считат, че в случай че не ядат до обяд, ще се преборят с килограмите. Това е освен неправилно разбиране, само че и гибелен обред за мозъка. Рано заран той има потребност от сила и хранителни субстанции, с цел да задейства всички системи в организма. Не го лишавайте от тази нужда, в случай че желаете мозъкът ви да ви служи добре за по-дълго!

Инфо: Аз, дамата

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР