Изминаха цели пет години, откакто Mercedes-AMG представи пред публика концепцията

...
Изминаха цели пет години, откакто Mercedes-AMG представи пред публика концепцията
Коментари Харесай

Mercedes-AMG започна ръчно сглобяване на хиперавтомобила One

Изминаха цели пет години, откогато Mercedes-AMG показа пред аудитория концепцията Project One. И най-после, това страшилище с мотор от Формула 1 доближи стадия на дребномащабно произвеждане.
`Mercedes-AMG

Хиперавтомобилите се сглобяват ръчно в завода на AMG в Ковънтри, до момента в който четириелектрическото хибридно задвижване се създава от Mercedes-AMG High Performance Powertrains в Бриксуърт. Това са същите хора, които дават отговор за създаването и производството на електрическите силови трактове на болидите от Формула 1.
`Mercedes-AMG

По време на процеса на сглобяване всеки Mercedes-AMG One би трябвало да премине през 16 довършителни и тестови станции. Според производителя цялата индустриална верига припомня производството на първокласни часовници, където всеки подробност се ревизира по няколко пъти.
`Mercedes-AMG

След това хиперавтомобилът се покрива със защитно фолио и се транспортира в затворен камион до немския град Афалтербах, където е централата на AMG. Именно там бъдещият притежател ще получи своето " страшилище ", както и ще премине механически инструктаж с специалисти, с цел да научи всички тънкости и нюанси на най-екстремния шосеен автомобил на Mercedes.
`Mercedes-AMG

Автомобилът със задвижване на всички колела е оборудван с извънредно комплициран мотор с вътрешно горене, който се развърта до 11 000 оборота в минута и в това време дава отговор на стандартите за излъчвания Euro 6. Сам по себе си турбо V6 мотора създава 574 конски сили и има запас до 50 хиляди километра.
`Mercedes-AMG

Що се отнася до електродвигателите, тяхната систематична мощ е към 611 к.с., а общата мощ на хибридния тракт е на равнище от 1063 коня. Ускорението до първите 100 км/ч става за 2.9 секунди, а след още 4.1 секунди хиперавтомобилът доближава 200 км/ч. Максималната скорост е 352 километра в час.
`Mercedes-AMG

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР