Измина почти една година, откакто Apple представи iPhone 14 с

...
Измина почти една година, откакто Apple представи iPhone 14 с
Коментари Харесай

SpaceX ще изведе в орбита нови сателити за спешна връзка с помощта на iPhone

Измина съвсем една година, откогато Apple показа iPhone 14 с функционалността Emergency SOS посредством спътник, която дава опция на потребителите да се свързват със службите за незабавна помощ даже в региони без мобилно покритие. Globalstar, сателитният сътрудник на Apple в тази технология, скоро ще разшири покритието си благодарение на SpaceX.

Според NOLA.com компанията Globalstar е подписала контракт за 64 млн. $ със SpaceX за извеждане на спътници в космоса през 2025 година Тази вест бе доказана в подадено заявление до Комисията за скъпи бумаги и тържища. Тези спътници ще играят основна роля в разширението на незабавните SOS услуги на Globalstar.

Това не е първата взаимна работа сред галактическата компания на Мъск и Globalstar, защото предходната година SpaceX оказа помощ на Globalstar да изведе спътник от галактическия център Кенеди в Кейп Канаверал, Флорида.

Партньорството сред Globalstar и SpaceX ще бъде от директна изгода за Apple, защото iPhone 14 употребява спътниците на Globalstar, с цел да поддържа функционалността Emergency SOS. Предполага се, че същата функционалност ще има и в iPhone 15 и идващите модели.

Понастоящем услугата Emergency SOS посредством спътник е налична в Съединени американски щати, Канада, Обединеното кралство, Франция, Германия, Ирландия, Австрия, Белгия, Италия, Люксембург, Нидерландия и Португалия. Услугата работи с всеки модел iPhone 14 и iPhone 14 Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР