Проектът обхваща различни аспекти на методологията по обучение на ученици

...
Проектът обхваща различни аспекти на методологията по обучение на ученици
Коментари Харесай

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов връчи сертификати на педагози от чужбина, които успешно завършиха обучение по програма Еразъм +

Проектът обгръща разнообразни аспекти на методологията по образование на възпитаници в SТЕМ - образование, фокусирано върху просвета, технологии, инженерство и математика. Чрез методиката на STEМ учениците вземат присъединяване в опити, биват насърчавани да споделят концепциите си и да способстват за развиване на групови планове, ориентирани към опознаване на света към тях.



Едно от главните преимущества на STEM образованието е обединяването на обособените предмети в интегрирана образователна стратегия. Това разрешава на децата да схванат връзките сред предметите, които учат в учебно заведение. Да си отговорят на въпроси като: „ Защо ми е належащо това познание? “ и „ Къде ще употребявам, това което изучавам? “



Участниците в плана прекараха една седмица в Севлиево, където получиха доста нови познания в сферата и разшириха своя светоглед във връзка с SТЕМ методологията. Те посетиха ПГМЕТ " Ген. Иван Бъчваров " и останаха очаровани от извънредно сериозна инфраструктура, обвързвана със SТЕМ.



В рамките на плана, те се срещнаха и с историята на града - шефът на Историческия музей Ивета Миленова ги срещна със славното минало на Севлиево, след което се допряха до същински антики в Музея на образованието.



" Искрено се надяваме това да не е последното посещаване на преподаватели от прилежащи страни, защото Севлиево има доста благоприятни условия за продан в областта на образованието, културата, промишлеността, обществените действия, опазването на здравето и други ", сподели кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов. Той ги приветства и им описа за икономическите преимущества на града, след което персонално им връчи документите за сполучливо приключено образование по " ЕРАЗЪМ+ ".



Участниците на собствен ред благодариха на кмета за топлото посрещане, за опцията да се допрян до историята, сегашното и бъдещето на Севлиево, а също и да почерпят скъп опит във връзка с SТЕМ методологията.



Проектът се извършва взаимно със съдружие Общинска юноша „ Хоталич “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР