Измина още един вълнуващ ден от Ролан Гарос, който ще

...
Измина още един вълнуващ ден от Ролан Гарос, който ще
Коментари Харесай

Обзор на първите четвъртфинални битки от Ролан Гарос 2022: Всички резултати от вторник

Измина още един трогателен ден от Ролан Гарос, който ще се запомни с титаничния конфликт сред Рафаел Надал и Новак Джокович, траял над четири часа. В него обаче можеше да има единствено един победител, а Матадора сподели несклоняем дух и воля от друго равнище, с цел да измести от трона защитаващия купата си сърбин. Не по-малко забавно бе и в другия мъжки четвъртфинал, където Александър Зверев взе сладостен реванш от Карлос Алкарас за разгромната си загуба на финала в Мадрид. Саша изигра най-силния си мач досега в шампионата и за втора поредна година откри своето място в 1/2-финалите.

При дамите стартира да става все по-непредвидимо, откакто през вчерашния ден станахме очевидци на нови изненади. Световната номер 59 Мартина Тревизан продължава с впечатляващия си рейд в Париж и през вчерашния ден взе скалпа на още една от поставените - Лейла Фернандес, като по този метод Италия ще има представителка на полуфиналите за първи път от 2013-а. В другия дуел при дамите младата Кори Гоф още веднъж впечатли с изявите си и единствено на 18-годишна възраст направи първия си огромен пробив в конкуренция от Шлема, класирайки се за дебютен полуфинал.

За страдание, българското присъединяване в Париж пристигна към своя край. Една от най-талантливите ни състезателки при девойките, Денислава Глушкова, се бори в над двучасова борба, само че отстъпи пред поставената под номер 7 Селин Наеф от Швейцария. Ето и по какъв начин тъкмо приключи всяка една от срещите през вчерашния ден:

При мъжете:

Александър Зверев - Карлос Алкарас 6:4 6:4 4:6 7:6(7)

Новак Джокович - Рафаел Надал 2:6 6:4 2:6 (4)6:7

При дамите:

Мартина Тревизан - Лейла Фернандес 6:2 (3)6:7 6:3

Слоун Стивънс - Кори Гоф 5:7 2:6

При девойките:

Селин Наеф - Денислава Глушкова 6:1 4:6 7:5

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР