излезе на първо място по темпо на заразяване сред страните

...
излезе на първо място по темпо на заразяване сред страните
Коментари Харесай

Швеция първа по брой заразени в Европа за последните две седмици

излезе преди всичко по движение на заразяване измежду страните от Евросъюза. Днес скандинавската страна, чиято тактика за битка с ковид, включваща релативно малко ограничавания, притегли интернационално внимание, доближи нивото от 577 нови случая на 100 000 души за последните 14 дни. Това е най-високият индикатор измежду всички страни от Европейската икономическа зона, написа.
Швеция трансферира символичната граница от 1 милион инфектирани при започване на май. Литва изостава малко след Швеция, с 563 нови случая, а Кипър е на трето място с 522, демонстрират данните на Европейския център за надзор и предварителна защита на заразните болести. В същото време прилежащата на Швеция Финландия отбелязва 53 нови случая на 100 000 души.
 СЗО регистрира спад на заболеваемостта от COVID-19 в Европа СЗО регистрира спад на заболеваемостта от COVID-19 в Европа
От Световната здравна организация смятат, че през идващите месеци анулацията на ограничаващите ограничения и нарасналата подвижност може...
" Много страни означиха по-високи нива от нашето през днешния ден, тъй че може да се счита, че този феномен отразява просто закъсняло увеличение на броя на случаите в границите на третата вълна в Швеция ", изясни на конференция шведският основен епидемиолог Андерш Тегнел. Днес общият брой на съдбовните случаи от началото на пандемията доближи 14 351 души. С това страната е на едно от междинните нива по смъртност в Европа, само че записва доста повече смъртни случаи от съседите си като Дания и Финландия. Въпреки въведените предходната година ограничения, в това число затваряне на питейните заведения и заведенията за хранене в 20:30 ч., рестриктивните мерки в страната остават релативно по-малко строги, в сравнение с други места в Европа, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР