Изкуственият интелект е чудесна възможност - и риск, и заплаха.

...
Изкуственият интелект е чудесна възможност - и риск, и заплаха.
Коментари Харесай

Дончев: За сега не се налагат законови промени заради изкуствения интелект

Изкуственият разсъдък е чудесна опция - и риск, и опасност. Със сигурност в идващите десетилетия ще има голям брой трансформации – стопански и обществени. Част от работните места, които съществуват през днешния ден ще се окажат непотребни, тъй като те ще се правят от машини, което значи, че хората ще би трябвало да търсят нови квалификации.
Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев, който взе участие в интернационалната конференция „ Изкуственият разсъдък и нуждата от нови управнически политики “, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Дончев акцентира, че тази тематика стартира да се разисква относително рано у нас. „ Ние към момента нямаме от техническа позиция ясна формулировка какво е изкуствен интелект. Все още имаме разногласия даже и в дефиницията “, съобщи Дончев и добави, че внедряването на изкуствения разсъдък има своите стопански, механически и политически измерения.
„ Има съществени измерения, свързани със сигурността. Готови ли сме за един свръх разсъдък, който може да взима решения вместо нас “, попита той.
На въпрос дали са нужни законови промени, Дончев сподели, че на по-късен стадий може би ще има такава потребност, само че към този момент е прекомерно рано да се приказва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР