Изключително сме обезпокоени за безопасността на около 100 пациенти и

...
Изключително сме обезпокоени за безопасността на около 100 пациенти и
Коментари Харесай

СЗО: Обезпокоени сме за безопасността на хората, които все още са...

" Изключително сме обезпокоени за сигурността на към 100 пациенти и здравни чиновници, които по наши оценки към момента са в " Аш Шифа ", заяви представителят на СЗО Кристиан Линдмайер. Той не пожела да разяснява изказване на здравното министерство в Газа, което съобщи, че е замразило съдействието си със международната здравна организация на фона на известия, че Израел задържа здравни служащи, с цел да ги разпитва, показва Ройтерс.

 

Междувременно източници от Хамас в Газа означиха, че израелската войска е влезнала в конфликти с палестинци, които пътували в северната част на анклава в нарушаване на заповеди на военните, осведоми ДПА.

 

Говорител на израелските въоръжени сили съобщи, че тази информация се ревизира.

 

В оповестено през днешния ден изказване на арабски език представител на армията сподели, че при никакви условия няма да бъде позволявано на хора да пътуват от южната към северната част на анклава. " Призоваваме ви да не приближавате силите или регионите северно от Уади Газа ", гласи изказването.

 

Според очевидци след влизането в действие на преустановяването на огъня стотици хора са се ориентирали към северната част на Газа, с цел да видят в какво положение са домовете им и да се опитат да открият родственици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР