Изключително обнадеждаващи резултати от изборите в Естония - победа не

...
Изключително обнадеждаващи резултати от изборите в Естония - победа не
Коментари Харесай

Радан Кънев хвали естонците за парламентарния им вот

Изключително обнадеждаващи резултати от изборите в Естония - победа освен за премиерката Кая Калас и нейната Реформистка партия и Естония, само че и за цяла Европа. Така някогашният водач на ДСБ и евродепутат Радан Кънев разяснява развоя в прибалтийската република. 

Кампанията протече при нападателна отрицателна акция на опозицията - антиевропейската КНП и (все по-прикрито) ненапълно проруската ЦП, които се надяваха дружно да имат болшинство (а имат общо по-малко от РП), на фона на подбудени от войната стопански компликации, вълна от украински бежанци и рекордна инфлация, добави Кънев. 

Но по думите му със смела и положителна акция повишила резултатата си, а новата проевропейска партия Естония200 влезе безапелационно в Народното събрание на 4-то място.

Кая Калас има богат избор да запази, разшири, промени или напълно размени съдружната формула, която до момента включваше проевропейската десница от ЕНП " Отечество " (Isamaa) - наследници на десния антикомунистически блок от 90-те, и Социалдемократите от ПЕС (които там НЕ са партията на някогашните комунисти, нито са русофили).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР