Изказването на френския президент Еманюел Макрон, че ще досажда на

...
Изказването на френския президент Еманюел Макрон, че ще досажда на
Коментари Харесай

Макрон забърка страшен скандал с неваксинираните във Франция

Изказването на френския президент Еманюел Макрон, че ще досажда на неимунизираните до дъно, провокира дискусия в Народното събрание, където таман бяха възобновени дебатите за въвеждане на имунизационен пропуск, като част от опитите да се възпре разпространяването на ковид в страната, съобщи Франс прес.

Заради създалата се дискусия в пленарната зала, ръководителят на Националното заседание прекрати дебатите, проточили се тази нощ. Малко преди този момент депутатите възобновиха разискването на законопроекта, откакто бяха прекратили изненадващо дебатите в нощта на понеделник против вторник.

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство също реагираха на думите на Макрон.

Лидерът на " Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон дефинира думите на Макрон като потресаващи. " Осъзнава ли какво приказва? СЗО приказва за увещание вместо за принуждаване, а той приказва за още по-голямо досаждане на неимунизираните. Това е потресаващо ", съобщи в туит той.

Според лидерката на Национален общ брой Марин Льо Пен един президент не би трябвало да приказва сходни неща. " Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и твърди, че желае да трансформира неимунизираните в жители второкласен. Макрон е неподобаващ за поста си ", съобщи тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР