Изказване на украинския президент Володимир Зеленски е сред водещите теми

...
Изказване на украинския президент Володимир Зеленски е сред водещите теми
Коментари Харесай

Зеленски прогнозира, че Путин ще бъде убит от човек от доверения му кръг

Изказване на украинския президент Володимир Зеленски е измежду водещите тематики за английските издания " Таймс ", " Индипендънт " и " Дейли телеграф ". Те обръщат внимание на думите му, че съветският президент Владимир Путин ще бъде погубен от доближените си.

Тази прогноза на украинския водач е от документалния филм " Година " на журналиста Дмитро Комаров, отдаден на годишнината от съветското навлизане в Украйна. С оглед на обстоятелството, че Русия бива подлагана на все по-тежки стопански наказания, режимът на Путин ще става все по-уязвим и ще предизвика противниците му да се отърват от него, предсказва Зеленски във кино лентата на Комаров.

" Със сигурност ще се стигне до миг, в който уязвимостта на режима на Путин ще бъде усетена в Русия. И тогава хищниците ще изядат хищника. Става дума за нещо доста значимо и поради това те ще се нуждаят от причина, с която да оправдаят това ", споделя украинският президент.

" Те ще си намерят причина да убият килъра. Ще стане ли това? Да. Кога? Не знам ", разяснява Зеленски в документалния филм.

Достъпът до кръга от доближени на Путин е непокътнат за малко на брой съветници, които в продължение на десетилетия са му били лоялни, отбелязва " Дейли телеграф ".

Наблюдават се обаче различия сред съветската войска и частната военна компания " Вагнер ", които се упрекват взаимно за неуспехите на бойното поле и се съревновават между тях, когато става дума за това да си приписват заслуги за триумфи, акцентира английското издание.

Анализатори обаче споделят, че хардлайнерите от обкръжението на Путин надали ще подхващат дейности против него, защото те дължат на президента позициите си, написа в. " Индипендънт ".

БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР