Изграждането на АЕЦ Белене би довело до удвояване цената на

...
Изграждането на АЕЦ Белене би довело до удвояване цената на
Коментари Харесай

Демократична България: Строежът на АЕЦ Белене ще удвои цената на тока

Изграждането на АЕЦ " Белене " би довело до удвояване цената на тока в България и до редица съществени опасности. Това написа в позиция на обединяването " Демократична България ". Организацията е срещу всевъзможни опити за възобновяване на плана и предлага площадката да се трансформира в икономическа зона.
" Демократична България " стимулира позицията си с всички разбори и отчети досега.
" Електроенергийната система не се нуждае от нови базови, а от балансиращи и регулиращи мощности. Идеята да се построи АЕЦ " Белене " с присъединяване на балканските страни за зареждане на други стопански системи е срещу националните ползи. Напомняме, че тя се не срещна никаква поддръжка и се провали в интервала 2005-2012 година ", написа още в позицията. В нея се показва, че това е непотребен план, който изисква големи начални разноски
Световната процедура и авторитетните разбори за АЕЦ " Белене " демонстрират, че началните разноски за създаване на този непотребен план ще бъдат не по-малко от 21 милиарда лв.. Те биха представлявали директна и огромна опасност за стопанската система ни и опасност за националната сигурност. Този непотребен план няма да откри " европейско финансиране ", което се видя в интервала 2005-2012 година, считат партиите в обединяването.
Припомнят, че площадката на " Белене " е в сеизмична зона, а подобен план може да се трансформира в източник на обири и корупция, блокиране развиването на различни способи за произвеждане, акумулиране и икономисване на електрическа сила, дискредитиране на селскостопанската продукция на региона, затваряне на работещи централи и други
" Демократична България " упорства и да се потърси отговорност на виновниците за поръчване на главното съоръжение за АЕЦ " Белене ", без да е одобрен техническият план и без да има контракт и обезпечено финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР