Изглежда, че извършването на операции за автоматично повикване може да

...
Изглежда, че извършването на операции за автоматично повикване може да
Коментари Харесай

FCC наложи най-голямата глоба досега за незаконна операция с автоматично обаждане

Изглежда, че осъществяването на интервенции за автоматизирано повикване може да излезе скъпо изключително в случай че имате санкция от Федералната комисия по връзките (FCC).

Американският регулатор преди малко разгласи рекордната санкция от 300 милиона $ за „ най-голямата противозаконна интервенция за автоматизирани позвънявания, която организацията в миналото е разследвала “. Регулаторът добави, че до момента не е имало толкоз висока санкция.

„ Работейки най-малко от 2018 година, предприятието включва комплицирана скица, предопределена да улесни продажбата на контракти за обслужване на транспортни средства под подправеното и подвеждащо изказване за продажба на застраховки за коли “, се споделя в известие на FCC.

Двама от основните герои, Рой М. Кокс и Арън Майкъл Джоунс, към този момент са имали доживотна възбрана за осъществяване на телемаркетингови позвънявания.

Операцията е провела повече от 5 милиарда автоматизирани позвънявания до над 500 милиона телефонни номера в продължение на три месеца през 2021 година Тази интервенция нарушава федералните закони за машинация, като употребява повече от 1 милион разнообразни идентификационни номера на обаждащия се в опит да прикрие същинския генезис на автоматизираните диалози – ловкост, предопределена да усили възможностите на жертвата да отговори.

Според FCC интервенцията е нарушила многочислени забрани за автоматизирано позвъняване, в това число:

Осъществяване на авансово записани гласови диалози към мобилни телефони без авансово съгласие Осъществяване на позвънявания за телемаркетинг без документално съгласие Използване на номера, включени в Националния указател за възбрана на обаждания Неуспешно идентифициране на обаждащия се при започване на съобщението Липса на номер за назад повикване, с цел да се разреши на получателите на позвъняването да се откажат от бъдещи комуникации Използване на подвеждаща идентификация на обаждащия се за прикриване на неговата идентичност с вярата да накара индивида от другата страна на линията да отговори

През 2022 година FCC сподели на всички основани в Съединени американски щати снабдители на гласови услуги да спрат да пренасочват позвънявания, свързани с членовете на интервенцията, което води до спад на автоматизираните диалози с 99%.

След това Главната прокуратура на Охайо заведе дело според Закона за отбрана на потребителите на телефонни услуги против редица юридически и физически лица, свързани с автоматизираните диалози. FCC предложи санкция и даде опция на забърканите страни да отговорят..

FCC сподели, че в случай че не съумеят да платят, казусът ще бъде изпратен до Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

„ Ние одобряваме съществено отговорността си да защитим потребителите и целостта на информационните мрежи на Съединени американски щати от зачестилите сходни телефонни позвънявания “, споделя Лояан А. Егал от FCC във връзка с санкцията и обстановката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР