Издателят на ПИК призован заради вечерята на Киро и Лена

...
Издателят на ПИК призован заради вечерята на Киро и Лена
Коментари Харесай

Недялко Недялков беседва с ДАНС

Издателят на ПИК свикан поради вечерята на Киро и Лена в Солун
Агентите ревизират дали защитата на премиера е надеждна

Търсят по какъв начин е изминал записът от Солун

Агентите на ДАНС проверяват дали има риск или евентуална заплаха за живота на премиера Кирил Петков, ревизират се за честност чиновниците на НСО от неговата защита. Това сподели през вчерашния ден притежателят и издател на Информационна организация ПИК Недялко Недялков, който получи призовка и се яви на “беседа” в ДАНС.

Както писа “Труд”, организацията популяризира 5-секундно видео от вечеря в Солун на премиера Кирил Петков, говорителката на кабинета му Лена Бориславова и посланика ни в Гърция Валентин Порязов. Записът е от 10 юни, когато Петков и Бориславова пътували с държавния аероплан “Еърбъс” за южната ни съседка с формалното пояснение, че Петков ще взе участие с балкански водачи в работна вечеря с немския канцлер Олаф Шолц. Същата вечер Петков и Бориславова, чиито връзки към този момент са обществена загадка, спали в хотел “Хаят” в Солун.

“Хората от ДАНС не са отговорни, отнесоха се правилно и бяха обезпокоени. Това е организация, която е на непосредствено послушание на Кирил Петков и такова следствие може да се разпореди единствено от Кирил Петков. Казаха ми, че ме викат като гражданско лице и ме попитаха дали може да се разчита на НСО. Дискретно бях притиснат да издам източника на това 5-секундно видео. Не мога да го издам, тъй като не знам кой го е направил. Записът може да бъде изработен от всеки, в това число и от НСО. Не знам за какво ДАНС не проверява премиера Петков, който приказва в това видео за Ф-16”, сподели Недялков. По думите му очевидно Петков смята видеото за опасност за националната сигурност. “За мен опасността за националната сигурност се споделя Кирил Петков”, съобщи издателят на ПИК.

Недялков заяви още, че през днешния ден - 16 юни, шефовете на ДАНС и НСО са привикани в Комисията за надзор на службите. Началниците би трябвало да рапортуват информация за “поклонническото пътуване” на президентската брачна половинка Десислава Радева в Испания, само че от опозицията ще им бъде подложен и въпросът за пътуването на Лена Бориславова и Кирил Петков в Солун.
Недялко Недялков: Подадох сигнал до КПКОНПИ


Кадър от записа с “неработната” вечеря в Солун.

“Подадох сигнал до КПКОНПИ, до НСО, до основния прокурор, до комисията по корупция и всички парламентарни групи в Народното събрание дали е осъществено закононарушение от Кирил Петков и Лена Бориславова или нарушаване на закона - спор на интереси”, заяви през вчерашния ден Недялко Недялков.

В сигнала се цитира видеозаписа, които демонстрира вечерята на двамата с посланика ни в Гърция, а не на работна вечеря с балканските водачи и немския канцлер Олаф Шолц. Настоява да бъде предоставена информация за полета на държавния аероплан “Еърбъс” до Солун на 10.06.2022 година за броя на пасажерите на борда, както и за задачата на пътуването. Освен това да бъдат оповестени всички назначения и приходи на Бориславова в структурите на държавната администрация и Българската банка за развиване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР