Издадено е решение за удостоверяване на машините за гласуване. Решението

...
Издадено е решение за удостоверяване на машините за гласуване. Решението
Коментари Харесай

Михаил Стойнов: Няма данни с машините за вота да не може да се гласува правомерно

Издадено е решение за засвидетелствуване на машините за гласоподаване. Решението е изпратено на ЦИК. Направени са всички вероятни проби на устройствата, разяснява зам.-министърът на МЕУ Михаил Стойнов по време на брифинг пред постройката на Министеството на електронното ръководство.

По думите му няма данни с машините да не може да се гласоподава правомерно: " Аз също нося лична отговорност за осъществения развой. Нито аз, нито специалистите не сме намерили нито една причина, с цел да не удостоверим машините ".

" Въпреки извънредно късото време, направихме всичко по силите си. Работили сме извънработно време. Никога екипите не са били толкоз огромни - всевъзможни специалисти с разнообразни умения. Всеки един от тях е подписал всичко протоколи и отчети, с които всеки един от тях стои с думите си и с професионалната си известност.

По-рано Централната изборна комисия отстрани машинното гласоподаване за локалните избори, както на първия, по този начин и на втория тур. 

Решението бе наречено от Цветозар Томов срамно. То се основава на това, че Министерството на електронното ръководство не е предоставило документ, с който дава единодушие за удостоверяването на устройствата за гласоподаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР