Изборите са основният инструмент на демокрацията. Ако няма доверие в

...
Изборите са основният инструмент на демокрацията. Ако няма доверие в
Коментари Харесай

Карадайъ: Гражданите трябва да имат доверие в изборния резултат, а с тези машини го нямат

Изборите са главният инструмент на демокрацията. Ако няма доверие в изборния резултат, за каква народна власт приказваме?! 

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коментар за хартиените бюлетини, изработен пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Ние видяхме, че с тези машини няма по какъв начин да има доверие в този машинен резултат. Ноември месец не брояха разписки, в този момент виждаме – брой подписи и брой гласове имат разлика, сподели Карадайъ.

Брой разписки и брой гласове от мишината имат разлика, става въпрос за проблематичен програмен продукт, което значи, че няма по какъв начин да имаме доверие в този резултат от тези машини, добави ръководителят на Движение за права и свободи.

Затова в случай че желаеме да утвърдим и затвърдим демокрацията, ние би трябвало да произведем система и модел на избори, към чиито резултат да имат доверие жителите. Не експертите, не експертите, а участниците и най-много жителите. Участниците и жителите би трябвало да имат доверие в резултата. Това е най-важното, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР