Изборът на Италия за домакин на европейското първенство през 2032

...
Изборът на Италия за домакин на европейското първенство през 2032
Коментари Харесай

В Италия смятат домакинството на Евро 2032 за историческо

Изборът на Италия за хазаин на европейското състезание през 2032 предлага историческа опция на страната да усъвършенства спортната си инфраструктура и да пробуди интереса към футбола в страната, съобщи президентът на локалната федерация Габриеле Гравина. 

Италианците, които ще бъдат взаимни домакини на шампионата с Турция, ще одобряват за първи път огромен шампионат от 42 години.

" За Италия това е исторически ден, тъй като от 1990 (световното първенство) не сме имали опция да организираме толкоз значим шампионат. Европейското състезание ни дава опция да пробудим интереса към футбола в страната. Говоря най-много за родните клубове, които би трябвало да оферират на футболните последователи допустимо най-хубавите условия, игрища и инфраструктура ", съобщи Гравина, представен от Ройтерс.

Англия и Република Ирландия пък ще одобряват шампионата четири години по-рано - през 2028. Президентът на ирландската федерация Патрик Нелсон съобщи, че това ще бъде фестивал на футбола, в който Белфаст заслужава да взе участие.

" Част сме от този развой от първия ден и желаеме това да остане по този начин до 2028. Това значи, че на Белфаст му е необходим нов стадион, който има задоволително огромен потенциал, с цел да се оправи с искащите да гледат мачове онлайн. Не желаеме през 2028 да гледаме в профил. Предстои ни фестивал на футбола и Белфаст има цялостното право да бъде част от него ", съобщи президентът на федерацията на Република Ирландия.

Гарет Бейл бе една от централните фигури от Уелс по време на процеса по избиране на домакини на Евро 2028. Той съобщи, че за неговата страна е доста значимо да взе участие в този развой и да пораства чисто футболно.

" Процесът по кандидатирането за семейството беше забавен за наблюдение. Обикновено футболистите се явяваме на стадиона, играем на терена и се раздаваме до последно. Това обаче бе напълно друг развой за мен ", съобщи Бейл, представен от организация Ройтерс.

" За нас е доста значимо Уелс да бъде на картата, да взе участие в това и да се усъвършенства във всички аспекти. Именно поради това семейството на мачове от толкоз огромен шампионат е голям триумф за Уелс. Радвам се, че и аз съм част от всичко това ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР