Избирайки Русия за посока на главния удар, те ще отидат

...
Избирайки Русия за посока на главния удар, те ще отидат
Коментари Харесай

Сергей Глазев: Колкото по-слаба е позицията на САЩ, толкова по-агресивен ще е елитът им

Избирайки Русия за посока на основния удар, те ще отидат до края в опит да потвърдят на целия свят ролята си на световен хегемон

За да оцелеем в битката против врага, който ни превъзхожда с доста по финансова, икономическа и софтуерна мощност, е належащо да се активизират всички налични запаси в страната. Досега ние ги губим окончателно: източването на мозъци и капитал продължава (65 милиарда $ през първото тримесечие на 2022 г.); експорт на по-голямата част от естествените ресурси; половината от индустриалния потенциал не работи.

Икономическите ведомства, вместо да оферират ограничения за активизиране на наличните свободни запаси, следвайки МВФ, вършат мрачни прогнози за спад на Брутният вътрешен продукт, вложенията и приходите на семействата с 6-10% тази година.

Междувременно наличният ресурсен капацитет разрешава да се обезпечи растеж на тези индикатори с 5-15% при осъществяване на научно обоснована икономическа политика.

Пример за такава политика е активността на държавното управление Примаков-Геращенко, което в най-лошата обстановка съумя да стабилизира макроикономическата обстановка за един месец и да реализира нарастване на промишленото произвеждане до 2% на месец. Вместо да увеличи главната ставка при по-висока инфлация от днешната, Герашченко я остави на същото равнище, кратно на инфлацията.

В същото време валутната позиция на комерсиалните банки беше закрепена и валутният надзор беше затегнат. Това отбрани валутния пазар от спекуланти и под въздействието на позитивното комерсиално салдо обменният курс на рублата бързо се стабилизира.

Замразени бяха цените за услугите на естествените монополи и беше засилена антимонополната политика, както и бяха възобновени експортните мита върху износа на първични материали, което смъкна инфлационната вълна и обезпечи обилни доходи в бюджета.

Новите благоприятни условия за заменяне на вноса бяха осъществени с помощта на потока от евтини заеми посредством въведените от Геращенко механизми за целево рефинансиране на търговски банки за кредитиране на индустриални предприятия. Бързият напредък на производството на локални артикули направи допустимо насищането на пазара и потискането на инфлацията. Икономиката навлезе в режим на разширено възпроизводство на лична софтуерна база.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР