Избирателят може да улесни партиите като даде ясни мнозинства, но

...
Избирателят може да улесни партиите като даде ясни мнозинства, но
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Ако се стигне до патова ситуация между промяна и статукво, ще имаме още по-трудно НС

Избирателят може да улесни партиите като даде ясни болшинства, само че може и много да ги затрудни, в случай че се случи патова обстановка сред смяна и статукво. Това разгласи социологът Първан Симеонов, в изявление за

„ Ако се получи патова обстановка сред тях, освен това с значителен резултат на една радикална партия, каквато е „ Възраждане “, това значи на процедура, че може утрешното Народно заседание да е по-трудно и пъзелът още веднъж да се разбърка “, предвижда социологът.

„ ИТН “ ще би трябвало много да се потрудят, с цел да обезпечат прекосяването на бариерата, означи Симеонов.

„ Проблемът ще бъде мобилизацията на последователите им, тъй като те нямат доста тесни партийни структури и така нататък, и би трябвало да работят през такива мобилизационни моменти, ярки, телевизионни, протестни, и ще би трябвало да дебнат за такива моменти, с цел да включват още веднъж тези механизми “, добави той.

Попитан кой ще замести Има Такъв Народ, социологът означи, че в българската политика непрекъснато има нови политически планове, основани основно към една персона, планове, които се държат протестно или наказателно.

„ И този път има. Интересно е да се следи плана на господин Стефан Янев. Той има любопитна тактичност. Тактика на очевидно умишлен отвод от бляскавост. Г-н Янев не е изключително ослепителен. Той евентуално разчита на две неща в тази обстановка – че в тази прекомерно ярка политическа обстановка, която се характеризира с непрекъсната драма, на хората ще им се прииска нещо по-спокойно. И второ, той разчита на това, че неналичието на бляскавост значи, че той, без особени тествания, кавги и така нататък, които съпътстват политическия живот непроменяемо, той ще може да продължава да се възползва от първичното си ускоряване от пролетта на тази година, когато той се нарежда на една относително известна в България позиция, тя е леко проруска, дори не толкоз леко проруска. За положително или зло, тази позиция има своите последователи в българския политически живот “, означи Първан Симеонов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР