Избират изпълнител на СМР за разширението на Лъчелечебния център в

...
Избират изпълнител на СМР за разширението на Лъчелечебния център в
Коментари Харесай

Търсят кой да вдигне втория етаж на Лъчелечебния център в КОЦ-Враца

Избират реализатор на СМР за разширението на Лъчелечебния център в КОЦ-Враца, научи BulNews.
Прогнозната стойност за осъществяването на обекта е 2 300 000лв. без Данък добавена стойност, като претендентите ще са ясни след 6 март 2023г., излиза наяве от оповестената през вчерашния ден социална поръчка. Предишната бе спряна поради нарушавания в подадената документи.
Необходимостта от създаване на болничен стационар и втори линеен ускорител към Лъчелечебения център е причина за капиталовите планове на Възложителя. се споделя в актуалната социална поръчка.
Строежът е първа категория, според член 137, алинея 1, т. 1, писмен знак „ г ” и член 2, алинея 4, т. 2 от Наредба № 1 за номенклатурата на типовете градежи.
Сградата, предмет на плана, е Лъчелечебен център към КОЦ-Враца и съставлява едноетажна сграда, част от сложно застрояване за болничния комплекс – онкологичен център Враца. Тя е солидна едноетажна постройка /със сутерен/, с плосък „ топъл “ покрив все още. С актуалното капиталово планиране се планува надстройка с един етаж на тази съществуваща едноетажна постройка, отчасти преустрояване на част от съществуващия етаж и пристройка към сутеренния ѝ етаж. Пристройката на равнище партер ще бъде линеен ускорител, а надстройката ще се употребява за стационар с 30 кревати за лежащо заболели, стаи за лекари, сестри, спомагателен личен състав, помощни обслужващи и санитарни пространства. 
Съществуващият лъчелечебен център, предмет на надстройка и пристройка в сегашния план, е прилепен по североизточната си фасада до друга съществуваща в парцела двуетажна постройка – също на КОЦ-Враца. Тялото на новопредвидения „ Линеен ускорител е решено като еднообемна пристройка със независима монолитна стоманобетонна структура, отделена на фуга от 10 см от главната постройка на КОЦ и с нужните дебелини, посочени от изискванията за отбрана на околната среда от лъчението на апарата. Осъществена е вътрешна връзка сред двете постройки на равнище първи етаж, като такава се планува и на равнището на надстройката /втори етаж/.
Сградата функционално е решена на три равнища: съществуващи етаж 1 (партер), етаж -1 (сутерен) и новопроектиран етаж 2 (надстройка). Към етаж -1 (сутерен) е създаден Линеен ускорител (пристройка) с отчасти преустрояване на пространства в етажа.
Болничният стационар (надстройка) и Линейният ускорител (пристройка) са структурирани по следния метод:
Сутерен кота – 4.00:
На равнище партер се пристроява нов Линеен ускорител със следните пространства:
- Процедурно помещение;
- Лабиринт;
- Техническо помещение.

В етаж -1 (сутерен на съществуващата сграда) се планува преустрояване на пространства за потребностите на - - - Линейният ускорител: 
- Предверие;
- Командно помещение;
- Две съблекални за пациенти – мъже и жени;
- Помещение – физици.

Инсталационен етаж кота + 3.40
- За разполагане на съоръжения на надстройката и всички съоръжения на оборудванията.

Етаж 2 (надстройка) кота + 4.53 м.
На етаж 2 са планувани следните пространства:
- Болнична стая с 3 кревати и хигиеничен възел към тях – 4 бр.;
- Болнична стая с 4 кревати и хигиеничен възел към тях – 4 бр. ;
- Болнична стая изолатор с 2 кревати и хигиеничен възел към тях -1 бр.;
- Лекарски кабинет;
- Сестринска стая;
- Стая санитари;
- Началник отделение;
- Манипулационна;
- Баня медицински персонал;
- Кабинет старша здравна сестра;
- Помощно помещение – чистачен инвентар;
- Помощно помещение – постелъчен материал;
- Архив;
- Тоалетна персонал;
- Стълбище;
- Асансьор;
- Обслужващи коридори;
- Машинно;
- Стълбище машинно.
Пристройката е напълно подземна и ще се извърши с монолитна стоманобетонова структура – фундаментна плоча, армирани стоманобетонови стени и покрив. Пристройката за линеен ускорител на равнището на съществуващия партер /подземен етаж/ на постройката на лъчелечебния център постанова вътрешно преустрояване на две съществуващи работни пространства, които се преобразуват в обслужващи пространства към ускорителя /командно и физици/. Достъпът до етажното равнище е от съществуващата постройка и не се трансформира.
На съществуващия първи етаж на постройката на лъчелечебния център са ситуирани единствено лекарски кабинети и лаборатории, които се резервират непроменени – общо до 50 индивида на етажното равнище.
На етажа на надстройката ще се обособят девет болнични стаи за лежащо заболели – сред две и четири кревати в стая /общо 30 легла/, като всяка стая е със хигиеничен възел, настрана изолатор, сестринска стая, шеф поделение, старша мед. сестра, манипулационна, санитари, тоалетни за личен състав, помощни пространства. Максимално предстоящи пребиваващи на етажното равнище до 40 индивида.
Надстройката е решена с опция за реализиране на топла връзка със съществуващия Стационарен блок. На този етаж не е очакван хранителен офис, болните ще получават храна в еднократен амбалаж от съществуващия разливен офис. Етажното равнище на надстройката е на коридорен принцип – от общ обслужващ кулоар с достъп до всяко от гореизброените пространства.
Достъпът до етажа на надстройката на лъчелечебния център ще се реализира посредством продължение на съществуващото двураменно монолитно стълбище и асансьор, които досега са обслужвали сутерена и първи етаж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР