Ивелин Попов е преобразен след преминаването си в Рубин и

...
Ивелин Попов е преобразен след преминаването си в Рубин и
Коментари Харесай

Попето блесна с гол за историята, Хичо стана за смях

Ивелин Попов е видоизменен след прекосяването си в Рубин и през днешния ден изигра следващия си мощен мач с екипа на казанския отбор. Българинът откри резултата при гостуването на Урал и по този метод стана създател на първия гол на " Екатерибург Арена ". Стадионът, на който ще се играят мачове от Мондиал 2018, беше публично открит през днешния ден.

Двубоят приключи 1:1, а другият българин, взел присъединяване в него, няма да го запомни с положително. Николай Димитров пропусна дузпа в средата на второто полувреме и не можа да означи историческото първо попадение за Урал на " Екатеринбург Арена ". Това стори Ерик Бикфалви, който донесе точката на Урал в 73-ата минута.

Около 25 000 извършиха трибуните на новото оборудване с вярата, че любимците им ще запишат първа домакинска победа напролет. Титуляри в състава на някогашния ментор на Славия Александър Тарханов бяха Николай Димитров и Петрус Бумал, който у нас игра за Литекс и ЦСКА.

Вчерашната сензационна победа на Амкар над водача Локомотив (Москва) промени обстановката и в долните етажи на класирането и заемащият 9-о място Урал към този момент не можеше да се усеща спокоен, че няма да се смъкне в рисковата зона.

Напрежението у домакините се усети още в първите минути, когато те направиха много неточности в средата на терена. Рубин действаше в присъщия за Курбан Бердиев жанр със несъмнено притежаване на топката и най-малко риск.

Казанци бяха изгубили последните си три мача с Урал, само че дойдоха в Екатеринбург със самочувствието на тим, който е в добра форма след зимната пауза. Ивелин Попов насочи първия удар към една от дветв порти. След пас на Рифат Жамалетдинов в 6-ата минута българският национал опита да изненада Ярослав Годзюр от границата на наказателното поле, само че той внимаваше. Всъщност, всички точни удари до почивката бяха дело на Попов, а един от тях се оказа голов.

В 17-ата минута Жамалетдинов изскочи зад отбраната в оранжево, само че стреля неопределено, а по-късно Годзюр избави изстрел на Попов от към 25 метра.

Рубин заслужаваше да поведе и това се случи десетина минути преди почивката. Павел Могилевец напредна отдясно и центрира, бранителите на Урал не съумя да изчистят и топката попадна на крайници на Ивелин Попов, който от близко я насочи във вратата. Това беше втори гол на родния халф с екипа на отбора от столицата на Татарстан в едвам третия му мач. Преди това той не се разписа нито един път за Спартак от началото на сезона.

Малко след началото на второто полувреме Николай Димитров можеше да изравни, само че фалцовият му изстрел мина на сантиметри над гредата. Контузилият се Артьом Фидлер отстъпи мястото си на Алексей Евсееев и Урал стартира да нападна доста по-разнообразно. Гостите пък се прибраха в половината си и разчитаха на дълги пасове към Попов и Жамалетдинов. Българинът обаче се поумори и в 68-ата минута бе сменен от Сардар Азмун, именуван Иранския Меси.

Секунди след промяната Димитров центрира от фаул, а младият Егор Сорокин протегна ръка и докосна топката. Действието на футболиста на Рубин ведага беше осъдено от рефера Сергей Иванов, който уточни бялата точка. Николай Димитров сграбчи топката и сподели, че няма да даде на дуг да извърши дузпата. Хичо се опита да стреля технично в средата на вратата, само че Сослан Джанаев не се хвана и улови без даже да плонжира.

Разочарованието от пропуща беше голямо и за Димитров, и за почитателите на домакините. Те обаче ликуваха доста скоро. В 73-ата минута Отман Ел Кабир центрира от левия фланг и голмайсторът на Урал Ерик Бикфалив изравни с глава. Румънецът към този момент има 6 попадения през сезона.

Веднага след гола Тарханов смени Николай Димитров с Гиорги Чантурия, само че в края на дуела той получи контузия и на собствен ред напусна терена. Урал повече търсеше успеха, а гостите от Казан се помириха с точката. В 88-ата минута Бикфалви беше изпъден за два жълти картона и ще пропусне значимото посещение на Тосно в идващия кръг.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 24 кръг, неделя 1 април  Урал 1:1краен резулат  Рубин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР