Ивайло Вълчев, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от Има такъв

...
Ивайло Вълчев, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от Има такъв
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Тотално разминаване между исканията на протестиращите и правителството

Ивайло Вълчев, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от „ ИТН “ /ИТН/ направиха изказване пред медиите в Народното събрание /НС/

„ Икономическа полиция е проверявала двама от синдикалните водачи на митинга на миньорите и енергетиците “ , заяви ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той не назова имената им, само че сподели, че Делян Пеевски от Движение за права и свободи е изискал 15 минути отмора на срещата в Народното събрание с представители на протестиращите енергетици, с цел да се обясни обстановката. По думите му единият от проверяваните е извикан през вчерашния ден, а другият е потърсен по време на срещата в Народното събрание.

Според депутата от Има Такъв Народ към този момент не се върви към консенсус. На срещата участват депутати от всички парламентарни групи без Българска социалистическа партия .

„ Докато текат диалозите сред политическите партии и представителите на протестиращите, Икономическа полиция звъни по телефоните и привиква представители на протестиращи. Тормозят хора, които стачкуват “ , сподели Тошко Йорданов, който със свои съпартийци от Има Такъв Народ даде брифинг в Народното събрание. Той акцентира:

„ На срещата има тотално разминаване сред настояванията на протестиращите и държавното управление. Правителството се пробва от самото начало да ги убеди, че това, което прави е това, което те желаят, а те приказват с числа и им изясняват по какъв начин не може да понижават мощности и хората да останат на работа, одобри което държавното управление споделя: Ами, ние, да, разбираме ви и по тази причина предлагаме да понижаваме мощностите. И от самото начало рефлексията на Денков е: „ Ние ще загубим парите! “. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР