Иванов поясни, че няма да дава изявление, но след заседанието

...
Иванов поясни, че няма да дава изявление, но след заседанието
Коментари Харесай

Христо Иванов след срещата на ПП-ДБ: Решава се съдбата на управлението

Иванов разясни, че няма да дава изказване, само че след съвещанието обединението ще излезе с изказване. " Ще има декларация и решение ", Иванов не разкри и в коя посока натежават везните - за оставане във властта или за напускането й.

Сутринта депутатите от ПП-ДБ бойкотираха пленарното съвещание и упрекнаха ГЕРБ, че готвят замяна на регулаторите със прикрито болшинство, в което влизат Движение за права и свободи и " Възраждане ". Кирил Петков разгласи това за неприемливо.

Преди съвещанието на групата той анонсира, че следва да вземат решение какво ще подхващат отсега нататък.

" Трябва да решим какво вършим, в случай че този вид нарушавания на разбирателството не престават. Защото ние няма единствено да стоим и да приказваме. След днешния ден ще имаме ясна декларация какви са дейностите, в случай че ГЕРБ продължи в същия този метод на постепенно изменяне на сделката и заместване на дребни тематики с големите тематики - контролът на страната през регулаторите ", сподели още Кирил Петков.

В отговор на въпрос подаването на оставка един от обсъжданите разновидности ли ще е, той сбито съобщи: " Потенциално, да ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди този момент пък беше безапелационен, че никой не се съмнява, че ротация в ръководството няма да има и упрекна Политическа партия в еднолично ръководство. Той обаче заявява, че ГЕРБ няма да смъква кабинета.

Последва и коментар от Николай Денков, който отхвърли обвиняването на ГЕРБ и изясни, че съгласува с Мария Габриел назначенията на зам.-министрите, като това се чака да стане и за регионалните шефове.

Денков хвърли виновността за напрежението върху ГЕРБ, като означи, че те не спазили уговорката да има номинационен ръб преди попълването на управителните постове в държавните регулатори. Премиерът означи още, че напрежението сред първата и втората политическа мощ, които избраха държавното управление му, е зародило няколко дни след избора на Висш съдебен съвет на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР