Ивана Тръмп – първата съпруга на бившия президент на САЩ

...
Ивана Тръмп – първата съпруга на бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Ивана Тръмп - борец, красавица, грижовна майка и приятелка

Ивана Тръмп – първата брачна половинка на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и майка на трите му най-големи деца, пособия на брачна половинка си да построи някои от знаковите си здания, измежду които и „ Тръмп тауър “, умря на 73 години, заяви на 14 юли Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

С дълбока горест оповестявам на всички, които я обичаха, а те са доста, че Ивана Тръмп умря в дома си в Ню Йорк, написа Доналд Тръмп в обществената медийна платформа „ Трут соушъл “.

Двамата се женят през 1977 година и се развеждат през 1992 година Имат три деца: Доналд младши, Иванка и Ерик.

„ Ивана Тръмп беше герой. Тя избяга от комунизма и стана част от тази страна. Научи децата си на непримиримост и неотстъпчивост, на съчувствие и увереност “, сподели семейство Тръмп в изказване, представено от телевизия Ей Би Си нюз. Ивана израства в Чехословакия по време на комунизма.

Нито в обявата на някогашния държавен глава, нито в изказването на фамилията се загатва от какво е умряла Ивана Тръмп, само че в. „ Ню Йорк пост “, цитирайки неназовани полицейски източници, заяви, че Ивана е получила сърдечен арест в дома си в Манхатън и при идването на парамедиците към този момент е била мъртва.

Противопожарната работа в Ню Йорк заяви, че парамедици са дали отговор на телефонно позвъняване за човек със сърдечен арест и при идването си на адреса в Горен Ийстсайд са разкрили мъртва 73-годишна жена в жилището, където живеела Ивана Тръмп.

Бивша манекенка, която като млада е била част от младежкия народен тим на Чехословакия по ски, Ивана Тръмп изиграва роля в построяването на медийния облик на брачна половинка си през 80-те години, когато двамата са една от най-известните и авторитетни брачен двойки в Ню Йорк.

Техният бракоразвод, случил се след необятно отразената спекулация на Доналд Тръмп с актрисата Марла Мейпълс, за която той по-късно се дами, беше необятно експлоатирана от ноюйоркските таблоиди.

Докато Доналд Тръмп самичък гради ранния си триумф, прониквайки в мощно конкурентния пазар на недвижими парцели в Манхатън, Ивана изиграва огромна роля за построяването на фамилния бизнес малко след женитбата им, написа в. „ Ню Йорк таймс “.

Тя работи паралелно със брачна половинка си по градежа на „ Тръмп тауър “ – неговата знакова постройка на Пето авеню в Манхатън, и по привличали огромно внимание планове като „ Тръмп Тадж Махал казино ризорт “ в Атлантик сити, щата Ню Джърси, показва в. „ Ню Йорк таймс “.

Ивана Тръмп беше вицепрезидент по интериорния дизайн на „ Тръмп организейшън “ и управляваше историческия хотел „ Плаза “, който Тръмп придобива през 1988 година, като в същото време отглежда трите им деца.

„ Нашата майка беше невероятна жена – мощ в бизнеса, спортистка от международна класа, лъчезарна хубавица и грижовна майка и другарка “, написа семейство Тръмп в изказване във връзка кончината.

В фамилното изказване се споделя, че майката на Ивана е още жива, след не остават трите ѝ деца и 10 внуци.

Ивана Мари Зелничкова е родена на 20 февруари 1949 година в малко преди този момент преименувания от комунистите на Готвалдов чехословашки град Злин, напомня Асошиейтед прес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР