Иван Турицов записа официален дебют с фланелката на ЦСКА при

...
Иван Турицов записа официален дебют с фланелката на ЦСКА при
Коментари Харесай

Иван Турицов пред ТОПСПОРТ: Искам да спечеля всичко с ЦСКА и да отида в Реал! Готови сме да победим Левски!

Иван Турицов записа формален дебют с фланелката на ЦСКА при успеха над Ботев (Враца) с 2:1. 19-годишният гений стартира като титуляр на позицията десен бек.

Той е първенец с тима на " алените " до 19 години през сезон 2016/2017. Важна част от националната гарнитура в тази възрастова група. Игра чартърен в Литекс, а след завръщането си на " Армията " тази зима получи фланелката с №19. Преди това тя бе носена от футболист №1 на България - Кирил Десподов.

Турицов даде първото си изявление като футболист на първия тим на ЦСКА. Той отдели време на читателите на ТОПСПОРТ в навечерието на Вечното дерби. Иван приказва за проблемите на младите футболисти у нас, чувството да пееш в един глас със Сектор " Г " и показа своите фантазии. Талантът не не помни да вдъхне убеденост на почитателите преди конфликта с Левски и описа за обичания си задграничен клуб - Реал (Мадрид).
 Снимка 408098
Източник:

В последните дни вниманието към теб се увеличи. Направи формален дебют за най-титулувания тим в България, какво е възприятието?

- Чувството е необикновено. Дойде малко ненадейно за мен, благополучен съм. Много благодаря на треньора за доверието.

Какво е належащо за един 19-годишен футболист да стартира като титуляр за ЦСКА? Кои свои качества определяш като най-силни?

- Много работа. Това е належащо. Постоянно да спазваш режим. В тази възраст е значимо да се раздаваш оптимално, още нямаме опит.

Спомена думата " режим ". Сякаш в последно време нощните заведения и нощният живот са най-големият камшик за младите футболисти?

- Абсолютно съм склонен! Те доста вредят. Няма по какъв начин един млад играч непрекъснато да излиза и на другия ден да тренира заран, да вземем за пример. Така се вреди на името, а не се става футболист. Трябва да се съблюдава режим.

След мача с Ботев (Враца) изпълнихте обичайния обред на " алените " играчи - да пеете пред Сектор " Г ". Направи усещане, че знаеш текстовете на песните, по този начин ли е?

- Знам множеството текстове на песните, тъй като от дребен съм цесекар. Дядо ми и татко ми са от ЦСКА, те ми демонстрираха любовта към тима. Да пея с тази аудитория е необикновено!

Като заговорихме за почитателите, за тях мачът в неделя е по-специален. Готови ли сте за Вечното дерби, каква е атмосферата в тима?

- Атмосферата е доста добра. Особено в този момент - успеха (б.а. против Ботев) подвигна в допълнение настроението ни. Напълно подготвени сме да победим Левски и... се надявам, че ще го създадем.
 Снимка 408099
Източник:

Левскарите не стопират да настояват, че вие не сте ЦСКА, а Литекс. На билетите за мача отново не е поставена емблемата на ЦСКА. Тази емблема, която беше изплатена за голямата сума от 8 милиона лв.. Твоят коментар?

- Не... няма смисъл да се разясняват тези неща. Където е публиката - там е тимът! Няма по какъв начин да е друго, същинският ЦСКА е на " Армията " с публиката си. В неделя ще бъде на " Васил Левски ", още веднъж с публиката си.

Любослав Пенев е легенда. Зад гърба си има стотици мачове като футболист и треньор. Какви персонални инструкции ти даде?

- Каза ми да не се тормозя, тъй като това беше дебют за мен. Изпитвах леко напрежение, само че целият тим бе зад мен. Разговаряме непрекъснато. Усещах поддръжката на безусловно всички и по тази причина играх добре против Ботев.

Личеше убеденост. Не се тормози да влизаш и непосредствено с шпагат в напечени моменти, нямаше я типичната несигурност за некомпетентен бранител...

- Напрежението изчезна, тъй като всички ми помогнаха преди мача. В нашия обор колективът е на доста високо равнище. Задружни сме.

Лудогорец не се намира в добра форма, губи точки. Смяташ ли, че ЦСКА е подготвен да се пребори с Лудогорец и Левски за шампионската купа на България?

- ЦСКА постоянно се бори за купата, а във всеки мач играе за победа. Готови сме за купата! Напълно е допустимо и действително ние да станем първенци. Надявам се, че ще се случи.

Бил си първенец през сезон 2016/2017, само че с тима на ЦСКА до 19 години с треньор Светослав Тодоров. Какви мемоари пазиш?


- Да станеш първенец на България е неповторимо. Все отново има огромна разлика сред юношеския футбол и при мъжете. Светослав Тодоров е огромен експерт. Много добър треньор. Благодарение на него и моите съотборници се преборихме с останалите съперници. Пази единствено положителни мемоари.

Каква цел си поставяш в персонален проект, а и с екипа на ЦСКА?

- На първо време би трябвало да играя добре и да се утвърдя като титуляр. Искам да печеля всичко с тима, а по-късно да отида в Реал (Мадрид)!

Значи това е обичаният ти тим отвън България?

- Да. На първо място е Реал, а по-късно Ливърпул. В последно време съчувствува и на тях, играят доста добър футбол.
 Снимка 408100
Източник:

В подобен случай през предишния май на финала в Шампионска лига изборът е бил сложен за теб.

- Тогава бях за Реал (Мадрид), от дълго време ги поддържам.

Участвал си в разнообразни национални гарнитури. Петър Хубчев беше на " Армията " в неделя против Ботев (Враца). Възможно ли е скоро да получиш повиквателна и при мъжете на България?

- Не знам... Силно се надявам това да се случи. Затова упражнявам и се боря всеки ден, бленувам да играя за националния тим.

Кои футболисти са ти били за образец?

- Най-много симпатизирах на Димитър Бербатов. В един интервал бях за Тотнъм - точно поради него. В момента виждам Дани Карвахал, въпреки всичко той играе на моята позиция... и Кристиано Роналдо, несъмнено.

Беше ли неточност прекосяването му в Ювентус предишното лято?

- Като почитател на Реал в никакъв случай не съм желал да си потегля. Той е страховит футболист. Всяка година вкарваше към или повече от 50 гола. Липсата му се усеща.

И като за край, какво би споделил на почитателите на ЦСКА преди Вечното дерби?

- Отборът ще даде всичко от себе си и е подготвен да победи Левски. Само ЦСКА!

Благодаря за отделеното време и приятния диалог! Много триумфи отсега нататък.

- И аз благодаря за вниманието! Успех и на вас!
 ЦСКА победи Ботев (Враца) с 2:1
ЦСКА се изтеза и с Ботев (Враца)! Играчите на Любо Пенев треперят при 2:1 на " Армията "!

Съдията Станислав Ставров не посмя да отсъди дузпа за гостите при започване на мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР