Иван Сираков и Десислава Христова станаха шампиони в първото издание

...
Иван Сираков и Десислава Христова станаха шампиони в първото издание
Коментари Харесай

Близо 100 души се включиха в първото надбягване по морените на Витоша

Иван Сираков и Десислава Христова станаха първенци в първото издание на надпреварата Red Bull Moreni Challenge. В конкуренцията, която се организира върху морените в местността Златните мостове на Витоша, премериха сили 93 участници от 18 до 48 години.

Състезателите изминаха рисково трасе с дължина 700 метра по образуваната към 5 милиона години каменна река. Предизвикателството беше с всеобщ старт, като всеки участник би трябвало да се оправи самичък, без да разчита на външна помощ.

Сираков беше най-бърз в конкуренцията на 84 мъже, които бяха разграничени в три квалификационни серии. Състезателят в ориентирането, който през 2016 година раздели успеха в ултрамаратона " Пирин ултра " с Кирил Николов-Дизела, измина трасето във финала за 6:02 минути.

За първото си място Сираков завоюва полет със скоростен аероплан в Румъния. Той показа, че минава трасето за първи път и точно ориентирането доста му е помогнало за триумфа. Втори и трети с закъснение 17 и 21 секунди приключиха Велизар Блъсков и Камен Недков.

 Победителите Иван Сираков и Десислава Христова
© Red Bull Content Pool

Победителите Иван Сираков и Десислава Христова

При дамите най-бърза беше Десислава Христова с време 9:08 мин. Победителката в държавното състезание по скайрънинг за 2017 година отвя конкуренцията, като финишира с преднина 3:50 мин. пред втората Вяра Пелова. Челната тройка добави Теодора Василева, която изина трасето за 13:07 мин.

За сигурността на състезателите по време на конкуренцията следяха медици и екип на " Спасителна работа ". Органиаторите прецизираха, че надпреварата е минало без нито един случай.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР