ITF W80 Оейраш, осминафиналВиктория Томова – Катарина Герлах 6-1, 7-6(3)Виктория

...
ITF W80 Оейраш, осминафиналВиктория Томова – Катарина Герлах 6-1, 7-6(3)Виктория
Коментари Харесай

Виктория Томова записа нова победа в Оейраш


ITF W80 Оейраш, осминафинал

Виктория Томова – Катарина Герлах 6-1, 7-6(3)

Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на шампионата на ITF в Оейраш след чиста победа над международната №226 Катарина Герлах. След доста мощния за нея първи сет българката изпита съществени усложнения във втория, само че все пак не разреши на съперничката си да ѝ отнеме контрола върху мача и заслужи мястото си измежду най-хубавите осем в конкуренцията.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде Наталия Вихлянцева (№245) или Фиона Феро (№132).

Първият сет мина напълно под диктовката на Томова, която стартира мача с два поредни пробива и без особени старания натрупа удобен задатък от 4-0. Герлах съумя да прекъсне стремежа на първата ни ракета, само че не за дълго. Българската тенисистка отговори с два гейма на 15, като по този метод стигна до нов брейк и завоюва изрично откриващата част с 6-1.

Противно на развиването на играта до този миг, германката оказа доста по-сериозна опозиция във втората част. Опонентките си размениха по три пробива, преди Томова първа да успее да затвърди брейка си и да реализира поврат за 4-3. Първата ни ракета още веднъж проби и се приближи единствено не гейм от успеха, само че Герлах върна интригата като възвърне равенството, след което стигна до брейкпойт. Той обаче бе избавен от Томова и в последна сметка се стигна до тайбрек.

Той не стартира добре за българката, която се оказа догонваща при 1-3. В идващите минути обаче доста по-големите опит и класа на Томова си проличаха и тя направи серия от шест следващи извоювани точки, триумфирайки с 6-1, 7-6(3) по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР