Италия ще затегне правилата за влизане в страната от други

...
Италия ще затегне правилата за влизане в страната от други
Коментари Харесай

Италия въвежда 5-дневна карантина за пристигащи от други държави в ЕС

Италия ще затегне разпоредбите за влизане в страната от други страни членки на Европейски Съюз, предадоха АНСА и ДПА. Мярката е част от напъните за битка с разпространяването на ковид.

Пътуващите за Италия от страните членки ще би трябвало да показват резултат от негативен тест за ковид преди потеглянето и ще би трябвало да останат под карантина за пет дни при идването в Италия, споделят източници от министерството на опазването на здравето. След тези пет дни, ще може да се направи нов тест за ковид.
Правилата за карантиниране към този момент са в действие за пасажери от страни отвън Европейски Съюз.

Смята се, че министърът на опазването на здравето ще подпише съответното предписание през днешния ден. Не е ясно от по кое време ще влязат в действие новите ограничавания.

Италия вкарва локдаун за цялата страна за идния уикенд на католическия Великден, т.е. от 3 до 5 април. Хората няма да имат право да пътуват сред италианските области, като се изключи пътешестване по работа или поради изключителна обстановка.

Вчера министърът на опазването на здравето подписа протокол с областите и фармацевтите. Така аптеките ще станат част от имунизационната акция и от края на април в тях ще могат да се слагат ваксини против ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР