Италия напълно подкрепя Украйна в съпротивата ѝ срещу руската инвазия,

...
Италия напълно подкрепя Украйна в съпротивата ѝ срещу руската инвазия,
Коментари Харесай

Италия е изцяло на ваша страна, каза италианският президент на Зеленски

Италия изцяло поддържа Украйна в съпротивата ѝ против съветската инвазия, сподели през днешния ден италианският президент Серджо Матарела при посрещането на украинския президент Володимир Зеленски на визитата му в Рим, представен от Ройтерс.
 
За нас е чест да сте тук в Рим, сподели Матарела на Зеленски в записи, излъчени по италианска телевизия.
" Поисках да се срещнем още веднъж след диалога ни преди години, макар че в този момент е при разнообразни условия, ние сме напълно на ваша страна ", съобщи Матарела.
 
Пътуването в Италия е " значимо посещаване за метода към успеха на Украйна ", сподели Зеленски. Матарела е изявен асистент на Украйна, а водачът Зеленски се чака да призове за спомагателна помощ от Запада. Срещата му с папата се чака да се състредоточи върху изгледите за мир.
 
Зеленски дойде в Рим по-рано тази заран с италиански държавен аероплан, който потегли от полския град Жешов покрай украинската граница. На летището в Рим той бе посрещнат от италианския външен министър Антонио Таяни, преди да се насочи към италианската столица с дълъг ескорт транспортни средства. 
 
Украинският дипломат в Италия Ярослав Мелник и италианският дипломат в Украйна Пиер Франческо Зазо също са били на летището при идването на Зеленски, съобщи АНСА. Зеленски е придружаван по време на визитата си и от ръководителя на украинската президентска канцелария Андрей Ермак.
 
Вечерта украинският президент ще бъде посетител на известното телевизионно предаване " Порта а Порта ", заяви телевизия РАИ. От седмици се спекулира, че Зеленски може да пътува и до Германия през уикенда, макар че това към момента е неразбираемо. Зеленски и украинският народ би трябвало на следващия ден да получат влиятелната премия " Карл Велики " в западния немски град Аахен.
 
Преди идването на Зеленски в Рим бяха взети изключителни ограничения за сигурност. Около 1500 служители на реда и чиновници по сигурността през днешния ден бяха ситуирани, с цел да обезпечат безпроблемното протичане на държавното посещаване. 
 
На летищата, гарите и в метрото бяха въведени специфични инспекции на сигурността. Над града беше оповестена зона, неразрешена за полети, в това число за безпилотни самолети, а на всички места, където се чака Зеленски да бъде, има ситуирани снайперисти.
 
Украинците, живеещи в Италия, се събраха на известния площад " Барберини " в центъра на Рим в очакване на идването на Зеленски. Въпреки дъжда те изпяха дружно украинския народен химн. 
 
" Искаме да кажем на президента, че сме с него ", съобщи по италианската телевизия ръководителят на Християнската асоциация на украинците в Италия Олес Хородецки. Те са уверени, че " Украйна ще прогони нашествениците и ще донесе мир ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР