Италия е новият Световен тенис шампион, прекъсвайки 47-годишна суша! Адзурите

...
Италия е новият Световен тенис шампион, прекъсвайки 47-годишна суша! Адзурите
Коментари Харесай

С едва 3 загубени гейма: Синер направи Италия световен шампион по тенис за пръв път от 47 години!

Италия е новият Световен тенис първенец, прекъсвайки 47-годишна суша! " Адзурите " бяха единствено на точка от отпадането в 1/2-финалите против Сърбия, само че Яник Синер избави три следващи мачбола в срещата си с Новак Джокович, а след това италианците победиха и на двойки, с цел да отстранят първенците от 2010-та година.

На финала пък Италия не остави никакви шансови на тима на Австралия, откакто Матео Арналди и Яник Синер завоюваха своите дуели на сингъл и по този метод нямаше потребност от изиграването на двойкова среща. Арналди размени Лоренцо Музети, който загуби от Миомир Кецманович в 1/2-финалите, а това се оказа отличен ход на капитана Филипо Воландри, тъй като италианецът изигра доста мощен дуел и надделя Алексей Попирин - 7:5 2:6 6:4.

Впоследствие пристигна ред за борбата на първите ракети, в която Яник Синер беше безспорен любимец, имайки поради, че беше спечелил всичките си пет досегашни конфликта с Алекс Де Минор, като и този път обстановката на корта не беше доста по-различна, тъй като международният номер 12 съумя да завоюва единствено три гейма и Синер донесе " Сребърната салатиера " на неговата страна за повторно в историята - 6:3 6:0.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР