Рафаел Надал отново има възможност да се състезава на любимата

...
Рафаел Надал отново има възможност да се състезава на любимата
Коментари Харесай

Цонга: Навремето всички играчи заедно се молехме да не играем срещу Надал на Ролан Гарос

Рафаел Надал още веднъж има опция да се състезава на обичаната си алена настилка, която се трансформира в сцена на най-големите триумфи в кариерата на Матадора, който има двуцифрен брой трофеи от съвсем всички най-големи съревнования на клей. 14-кратният първенец от Ролан Гарос се намира в последната си година на професионалната тенис сцена и огромният въпрос е дали ще го забележим да се сбогува с корт " Филип Шатрие ", където Рафа дълги години беше безусловно несломим.

Въпреки забележимото усъвършенстване в здравословното му положение и успеха над Алекс Де Минор през предходната седмица, то Надал продължава да е безапелационен, че няма да отпътува за Париж, в случай че не се усеща надалеч по-конкурентен по отношение на показаното до момента от него. " Краля на клея " пък може да разчита на поддръжка от страна на цялата тенис общност, като Жо-Вилфред Цонга изрази вяра да види именития тенисист за един финален път във френската столица и се върна към личните си спортни дни, споделяйки забавна история обвързвана с манакореца.

Сега в действителност доста желая да го видя още веднъж на Ролан Гарос и същото важи за всички хора свързани с тениса. Той заслужава да завърши своята кариера по най-хубавия вероятен метод, борейки се на корта, както постоянно го е правел. За дълъг интервал от време обаче надалеч не мислех по този метод и безусловно никой от останалите тенисисти не искаше да го вижда на този шампионат. 

Да се изправиш против Надал на клей е изрично най-голямото допустимо предизвикателство в тениса. Дори не желая да приказвам за 14-те му трофеи в Париж, тъй като това е едно неуместно достижение, което в никакъв случай няма да бъде усъвършенствано. В момента даже се сещам за занимателен виц към аурата на Рафа, когато дойдеше време за Ролан Гарос, защото всички играчи наблюдавахме жребия и дружно се молехме да не играем против него.

Говорихме си какво би било да излезеш на централния корт в дуел с Надал и да не си спечелил нито гейм, откакто към този момент са били изиграни два сета - описа пред Canal + някогашният финалист от Аустрелиън Оупън и номер пет в света.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР