Италианският свещеник беше осъден на 3 години и 8 месеца

...
Италианският свещеник беше осъден на 3 години и 8 месеца
Коментари Харесай

Вкарват в затвора ХИВ-позитивен свещеник в Италия, крал църковни пари за дрога и оргии


Италианският духовник беше наказан на 3 години и 8 месеца затвор за кражба на енорийски пари за безусловно небогоугодни потребности, нарушавайки няколко божи заповеди.

Според " Кориере каузи Сера " 40-годишният отец Франческо Спаниези е договорил съглашение, в което обвиняванията в търговия с опиати, трафик и заграбване са били доказани .

Но той въпреки всичко има шанс, тъй като свещеникът, който съгласно известията не е уведомил няколкото сътрудници от мъжки пол, с които е правил секс без защитни средства, че е ХИВ-позитивен , е съумял да реализира отпадане на обвиняванията против него в опит за нанасяне на тежка щета.

Според юристите на обвинения, отецът е приемал антиретровирусни медикаменти, а обвиненият постоянно е твърдял, че е уведомил сътрудниците си за своя ХИВ статус. Въпреки че италианските медии показват, че опиатите, които е доставял по време на оргиите, са били давани принудително .

Съобщава се, че парите са били дарени от вярващите , с цел да се помогне на най-бедните членове на общността, в която свещеникът служи, само че вместо това той ги е задържал за себе си и ги е употребявал за образуване на оргии с опиати.

Спаниези ще прекара част от присъдата си в лечебна общественост, където ще се лекува от наркотичната си взаимозависимост, като в същото време ще поставя общественополезен труд.

Съобщава се, че не толкоз „ светият отец “, който е изразил страдание за държанието си, ще би трябвало да върне и към 300 000 евро, които е откраднал от енорията си .

Според отчета неговият полов сътрудник, 40-годишният Алесио Реджина, е наказан на 3 години и 2 месеца затвор за присъединяване в покупко-продажба на кокаин.

Изкушеният от дявола Спаниези е ръкоположен за енорийски духовник едвам на 27 години и признава, че преди към 10 години е опитал с опиати.

Епархията на град Прато в област Тоскана го отстранява от църковните му отговорности, когато историята се разчува през септември.

" Исках да бъда овчар на моите правоверни, да ги отправям към пътищата Господни, а се оказах в недостатък и крах ", е представен да споделя пред вестника след произнасянето на присъдата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР