Италианският производител на гуми Pirelli е първоначалният доставчик на освеженото

...
Италианският производител на гуми Pirelli е първоначалният доставчик на освеженото
Коментари Харесай

Фейслифтът на Porsche Cayenne е с гуми от Pirelli

Италианският производител на гуми Pirelli е първичният снабдител на освеженото Porsche Cayenne с три продукта, създадени в Бройберг в Южен Хесен. За сегашния фейслифт на спортния SUV, който Pirelli оборудва от 2002 година, бяха създадени специфични разновидности на P Zero и P Zero Corsa, както и гуми Scorpion Winter 2, които са утвърдени от Porsche за потребление при ниски температури. Тези варианти покриват целия диапазон от размери на колелата от 20 до 22 инча.

За някои пазари гумите Scorpion Zero All Seasons също се оферират във всички размери. Pirelli P Zero е предопределена да дава отговор на условията за управляемост, точност на ръководство, непоклатимост и сигурност, даже при маневри на шофиране в рискови обстановки.

Всички размери гуми получиха най-високата оценка на етикета на Европейски Съюз за гуми за прекъсване на мокри пътища. Гумата е особено проектирана за високи скорости, с цел да поддържа мощния въртящ миг и натоварвания на автомобила.

Pirelli P Zero Corsa е определен за шофиране по спортни и спортни писти. Продуктът е основан на P Zero Corsa, който оказа помощ на Porsche Cayenne GT да сложи връх на Nürburgring Nordschleife през 2021 година P Zero Corsa, сходно на своя предшественик-рекордьор, се създава със смеси на протектора, основани на употребяваните в моторните спортове и създадени от Pirelli особено за най-бързите коли в света.

Последната версия на Porsche Cayenne е едно от първите транспортни средства, които получават специфични гуми Pirelli Scorpion Winter 2. Одобрен е за зимния сезон и покрива цялата гама от размери колела. Предизвикателството, пред което са изправени инженерите на Pirelli при създаването на зимната гума, е тежко. Безопасността би трябвало да бъде обезпечена при ниски температури на сняг, като в това време предлага доста висока продуктивност на сухи и мокри пътища.

И всичко това със същата спортна ДНК, която Porsche чака от една лятна гума. За да реализира тази цел, отделът за проучване и развиване на Pirelli създаде специфична примес за зимни гуми, която предлага както комфорт при шофиране, по този начин и видимо сцепление при рискови условия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР